VIDEO: Trnavčan pri cúvaní takmer zrazil kolobežkárku. Podobný príbeh sa odohral v Seredi


Foto: VIDEO: Trnavčan pri cúvaní takmer zrazil kolobežkárku. Podobný príbeh sa odohral v Seredi Foto: iStock

Dopravných nehôd, ktorých súčasťou sú e-kolobežkári alebo cyklisti je v poslednej dobe stále viac. K nehodám často prichádza z nepozornosti. Na podobnú nepríjemnú udalosť, ktorá takmer skončila dopravnou nehodou upozornil aj Trnavčan, ktorý pri výjazde z parkovacieho miesta pri Balakove takmer zrazil idúcu kolobežkárku.

„Nebyť zadnej parkovacej kamery a toho, že som stále vo veku, že mám ako taký reflex, mohlo sa stať nešťastie. Bola to sekunda, kedy som na parkovacej kamere zbadal slečnu/pani na kolobežke. Išla takou rýchlosťou, že som to ledva ubrzdil. Keby do mňa napálila v takej rýchlosti a samozrejme, bez prilby, mohlo sa stať nešťastie,“ napísal Karol v príspevku.

Príspevkom chcel pán Karol upozorniť nielen vodičov áut, ale aj kolobežkárov, aby jazdili opatrne a predvídali. Stačila by sekunda a nešťastie mohlo byť na svete. S podobnými skúsenosťami sa podelili aj ďalší Trnavčania, ktorí zažili podobné situácie či už ako šoféri, alebo chodci.

Mnoho ľudí mu dalo za pravdu

„Nám včera takisto cca 14-ročný chalan na kolobežke skoro nabehol pod auto pri Krištofikovi na kruháči. Keby muž v sekunde nezareagoval, tak takisto. nešťastie na svete,“ napísala Adriana. „Je to pravda, oni aj po chodníkoch chodia ako besní, ja sa bojím, aby mi deti niekde nenabrali. Všetci povinne by mali prejsť skolením (mini základy cestnej premávky + min. vek na jazdu),“ uviedla Katka.



S myšlienku, s akou pán Karol uverejnil príspevok súhlasilo mnoho ľudí - dať do povedomia všetkým ľuďom a najmä kolobežkárom, aby si dávali pozor na ceste či chodníku, predvídali a chránili sa prilbou, ktorá mnohokrát dokáže zachrániť život„Vidím, ako jazdia a niekedy moje myšlienky naberajú taký spád, že mi skoro slza vyhŕkne. Za nich (keď si predstavím, ako môžu dopadnúť). Čo všetko sa môže stať. Takže áno, dbajte viac na opatrnosť a noste tie prilby,“ napísal užívateľ Mani.

Podobný prípad sa stal aj v Seredi

Podobný prípad, ako sa stal pánovi Karolovi, uverejnila na svojej facebookovej stránke aj Mestská polícia Sereď. Video, na ktorom kamerový záznam zaznamenal šoféra osobného automobilu, ktorý pri cúvaní z parkovacieho miesta zrazil cyklistu idúceho po ceste.


„Pri tomto videu môžeme vidieť ako to dopadne, keď vodič vychádzajúci z parkovacieho miesta zle vyhodnotí situáciu, resp. si nevšimne prechádzajúceho cyklistu. Problémy sú tak spôsobené obom účastníkom dopravnej nehody,“ opisuje nehodu polícia.