FOTO: V Majcichove došlo k rozsiahlemu požiaru senníka. Materiálna škoda je vyčíslená na 80-tisíc


V Majcichove došlo k požiaru senníka. Vznik požiaru vyšetruje polícia

FOTO: V Majcichove došlo k rozsiahlemu požiaru senníka. Materiálna škoda je vyčíslená na 80-tisíc Foto: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Trnave

V nedeľu 21. júla 2024 pred 6. hodinou rannou prišlo k požiaru senníka v obci Majcichov (okres Trnava). V čase príjazdu hasičskej techniky bol senník z jednoduchej plechovej konštrukcie o rozmeroch cca 50x10x6 metrov zachvátený celý požiarom.

Po vykonanom prieskume boli požiaroviska rozdelené na dva zásahové úseky. Príslušníci v prvom úseku ochladzovali horiaci senník a hasili lokálne ohniská sena. V druhom dohášali uhasené a rozoberané seno. Členovia Dobrovoľných hasičských zborov zabezpečili kyvadlovú dopravu hasiacej látky na požiarovisko.


Krajské riaditeľstvo HaZZ v Trnave


V súčasnej dobe stále prebiehajú likvidačné práce. Uhorená slama a seno je vyvážané na rolu, kde sa postupne poľnohospodárskou technikou zaoráva. Požiarne hliadky vykonávajú dobrovoľní hasiči so svojimi technikami. Na mieste udalosti zasahovali hasičské jednotky z Trnavy a Galanty a taktiež členovia Dobrovoľného hasičského zboru obcí Vlčkovce, Voderady, Abrahám, Zeleneč, Cífer a Trnava.

Podľa riaditeľa krajských hasičov Zoltána Takácsa sa jedná približne o 250 ton slamy, ktorú postupne kapacity hasičov rozoberajú a hasia.

Následkom požiaru vznikla majiteľovi priama materiálna škoda predbežne vyčíslená v sume 80 000 eur. Príčina vzniku požiaru v štádiu vyšetrovania.

Dym sa šíri nielen v blízkom okolí Majcichova, ale počas noci ste ho mohli zacítiť aj na území Serede. Nakoľko sa bude požiar likvidovať pravdepodobne ešte niekoľko hodín, tak v prípade opätovného rozšírenia dymovej stopy nad mesto Sereď je odporúčané, podľa vašich možností, nevetrať.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj