Piešťanské letisko bude mať nový hangár. BIG 5 AVIATION investuje do údržby nákladných lietadiel


Foto: Piešťanské letisko bude mať nový hangár. BIG 5 AVIATION investuje do údržby nákladných lietadiel Foto: Letisko Piešťany

Na Letisku Piešťany by mohol pribudnúť nový hangár. Spoločnosť BIG 5 AVIATION plánuje vybudovať modernú letiskovú halu, ktorá bude slúžiť na vykonávanie periodických prehliadok a údržby nákladných lietadiel typu Antonov AN-26. Tento projekt má za cieľ zlepšiť pracovné podmienky pre údržbársky personál a zabezpečiť lepšiu ochranu lietadiel pred nepriaznivým počasím.

BIG 5 AVIATION je dlhodobým nájomcom na letisku Piešťany, kde má prenajatú plochu pre státie lietadiel a administratívne a prevádzkové priestory. Aktuálne sa údržba lietadiel vykonáva na vonkajšej ploche, čo nie je ideálne, najmä počas zimných mesiacov. Spoločnosť preto chce postaviť hangár, ktorý bude umiestnený v južnej časti letiska, blízko vonkajšej plochy Vojenského leteckého múzea.

Nový hangár bude mať rozmer 36,36 x 35,52 metrov a bude vyrobený z oceľovej konštrukcie a opláštený sendvičovými panelmi. Celková zastavaná plocha bude presahovať 1 300 metrov štvorcových. Tento priestor bude postačovať na údržbu štyroch lietadiel Antonov AN-26 naraz. Výška investície zatiaľ nebola zverejnená.