V Senici sa stavia športová hala so solárnym napájaním. Pokryť môže približne 40% ročnej spotreby


Foto: V Senici sa stavia športová hala so solárnym napájaním. Pokryť môže približne 40% ročnej spotreby Foto: TTSK

Trnavský samosprávny kraj aj naďalej pokračuje v skvalitňovaní a rozvoji športovej infraštruktúry pri stredných školách, ktorých je zriaďovateľom. Župa úspešne postupuje aj s výstavbou úplne novej športovej haly pri Strednej odbornej škole podnikania v remeslách a službách v Senici. Aktuálne bola na streche objektu nainštalovaná fotovoltická elektráreň, ktorá sa skladá zo 108 kusov fotovoltických panelov.

„Aktuálne sme na streche telocvične osadili fotovoltické panely, ktoré zabezpečia významnú úsporu energie budovy a prispejú k udržateľnosti celého projektu. Športová hala by mala byť hotová v predstihu, a to do konca tohto roka,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič s tým, že fotovoltaika na budove môže pokryť približne 40% ročnej spotreby elektrickej energie, a to aj v závislosti od spôsobu fungovania a prevádzky telocvične.

Navrhovaná novostavba telocvične bude pozostávať z dvoch konštrukčných blokov, a to z murovanej časti zázemia a oceľovej haly športovej plochy. V cvičiacej miestnosti telocvične je navrhnuté basketbalové, volejbalové a tenisové ihrisko. V zázemí telocvične sa bude nachádzať miestnosť pre cvičiteľov, sprchy, sociálne zariadenia, ako aj sociálne zariadenia pre imobilných, šatne, technická miestnosť či sklad náradia.

Objekt bude vďaka fotovoltickým panelom energeticky úsporný a realizované budú aj vodozádržné opatrenia. Celková predpokladaná hodnota zákazky je takmer 1,9 milióna eur, pričom kraj získal príspevok vo výške 930-tisíc eur z Fondu na podporu športu.