Pozor: nové pravidlá pre psičkárov od augusta. V Trnave pre ne platí zákaz vstupu do niektorých parkov, hrozí aj pokuta


V Trnave platí zákaz vstupu so psom do parkov

Foto: Pozor: nové pravidlá pre psičkárov od augusta. V Trnave pre ne platí zákaz vstupu do niektorých parkov, hrozí aj pokuta Foto: FB/Mesto Trnava

Prechádzka so psom je nielen potrebnou a nevyhnutnou súčasťou života so psíkom, ale je aj prospešná pre zdravie tak pre majiteľa, ako aj pre domáceho miláčika. Venčenie psa v Trnave je možné, pokiaľ je pes vedený na vôdzke. Voľný pohyb psov (bez vôdzky) na území mesta je zakázaný na všetkých verejných a verejne prístupných priestranstvách, okrem miest vyhradených na výbehy pre psov.

Vstup so psom je v Trnave zakázaný na detské ihriská, kúpaliská, športové areály a pietne miesta, do úradných budov, zdravotníckych, školských, kultúrnych a sociálnych zariadení, okrem vodiacich psov v zmysle platných predpisov.

Aktuálne je v Trnave spolu 17 výbehov pre psov, ktoré sa nachádzajú v každej mestskej časti. Nechýbajú na nich koše a vrecúška na psie výkaly, pretože aj vo výbehoch platí povinnosť upratať po svojom psovi. Stav košov a dostupnosť vrecúšok mesto pravidelne kontroluje.


Za porušenie zákazu hrozí pokuta

Od 1. augusta 2024 platí v Trnave nové všeobecne záväzné nariadenie, ktorým sa upravujú podmienky vodenia psov v parkoch na území mesta Trnava. Úplný zákaz vstupu so psom platí do Parčíku Bela IV. a do Univerzitného parčíku.

So psom na vôdzke je možné v Ružovom parku či v parčíku na Námestí SNP prechádzať iba po chodníkoch. V oboch týchto parkoch, a tiež na Univerzitnom námestí, platí však zákaz vstupu so psom na plochy zelene. To znamená, že prechádzka so štvornohým domácim miláčikom na vôdzke po chodníkoch v týchto lokalitách je v poriadku. Pes však nesmie ísť po tráve či do kvetinových záhonov.

V prípade porušenia úplného zákazu vstupu so psom, zákazu vstupu so psom na plochy zelene, alebo v prípade neodstránenia výkalov z verejného priestranstva môže byť udelená pokuta v blokovom konaní na mieste vo výške 33 eur alebo 65 eur v správnom konaní.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Košice
Banská Bystrica
Prešov
Banská Bystrica
Žilina
Bratislava
Nitra
Bratislava
Nitra
Žilina
Trenčín
Prešov
Trenčín
Košice