Na Námestí SNP pribudla nová zeleň v mobilných kvetináčoch. Ľudia majú obavy, či kvety v horúčavách prežijú


V Trnave pribudla nová zeleň v mobilných kvetináčoch. Čo na to ľudia?

Foto: Na Námestí SNP pribudla nová zeleň v mobilných kvetináčoch. Ľudia majú obavy, či kvety v horúčavách prežijú Foto: FB/Mesto Trnava

V Trnave len nedávno pribudla nová zeleň v mobilných kvetináčoch, ktoré si ľudia môžu všimnúť na Námestí SNP. Ako uvádza mesto, veľkou výhodou týchto kvetináčov je možnosť presunúť ich v prípade potreby na iné miesto na námestí. Nová výsadba tak nebude mať vplyv na organizovanie rôznych podujatí.

Na novú zeleň v mobilných kvetináčoch, o ktorej mesto informovalo na svojej facebookovej stránke, reagovalo aj množstvo obyvateľov. Mnohým obyvateľom sa pritom tento nápad páči. „Wau, vyzerá to super. Toto námestie naberá dych, je krajšie a krajšie,“ napísala Martina. „Veľmi pekné aj tie kvetináče sú zaujímavé. Tak nech sa im darí a rastú do krásy. Zelene nikdy nie je dosť,“ komentovala Renata.



FB/Mesto Trnava

Medzi vysadenými stromami môžu obyvatelia nájsť elegantné višne Maackove „Amber Beauty“, čo je strom so zaujímavou jantárovou kôrou, ktorá sa odlupuje. Kvety sú biele a objavujú sa na jar. Krásne muchovníky, dekoratívne stromy s bielymi kvetmi na jar a jedlými tmavými plodmi, pripomínajúcimi čučoriedky na jeseň. Listy sa na jeseň menia na krásne oranžovo-červené odtiene.

Medzi množstvom pozitívnych komentárov od obyvateľov mesta sa však našli aj tie negatívne. Mnohí ľudia majú obavy, či kvety v horúčavách v kvetináčoch prežijú. „Na oko pekné, ale či to bude aj pre rastliny dobré, ukáže čas. V horúcich dňoch sa prehrejú aj rastliny,“ napísala Zuzana. „Vždy keď tadiaľ idem, mám pocit pretlak kameňa na úkor zelene. Toto je presne to, čo tomu miestu chýbalo a tento pocit zlepší,“ napísal ironicky Viktor. „Vyzerá to pekne. No stále sú to len kvety v kvetináčoch. Dúfam, že budú prežívať a prosperovať,“ uviedla Katarína.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu