Záchranná stanica Havran v Ratnovciach smúti. Zomrel jej dlhoročný správca Tibor Šnajdár, priekopník záchrany živočíchov


Záchranná stanica Havran smúti. Odišiel dlhoročný správca Tibor Šnajdár

Foto: Záchranná stanica Havran v Ratnovciach smúti. Zomrel jej dlhoročný správca Tibor Šnajdár, priekopník záchrany živočíchov Foto: FB/Záchranná stanica pre zranené živočíchy Zázrivá

Záchranná stanica pre zranené živočíchy Zázrivá oznámila na svojom Facebooku smutnú správu. Včera 24. júla 2024 bola posledná rozlúčka s Tiborom Šnajdárom, správcom záchrannej stanice HAVRAN v Ratnovciach, ktorý zomrel na následky zákernej choroby.

„Len málokto vie, že Tibor je priekopníkom záchrany živočíchov na Slovensku. Odišiel od nás, pretože sviecu jeho života nemilosrdne sfúkla zákerná choroba. Tibor, za mňa Ti môžem povedať, že si bol pre mňa najväčším záchranárskym vzorom. Vždy si veci chcel posunúť dopredu, žiaľ ako si správne predpokladal, splnilo sa aj to, že my dvaja sa toho asi ani nedožijeme,“ opísala Tibora Záchranná stanica.


FB/Záchranná stanica pre zranené živočíchy Zázrivá


Na Tibora s láskou spomína mnoho ľudí, ktorí sa s ním stretli, no milé slová padli aj od tých, ktorí ho osobne nepoznali. „Človek s veľkým srdcom, česť jeho pamiatke. Kiežby bolo na Slovensku viac takýchto ľudí, ktorí chránia a zachraňujú zvieratá a prírodu. Je mi to ľúto,“ napísala Andrea.

Tibora mnoho ľudí poznalo ako človeka, ktorý s veľkou láskou pomáhal nielen ľuďom okolo seba ale aj zvieratám. „Škoda, že takýto človek nie je nesmrteľný. Mala som tú česť s ním hovoriť. Pomáhal zachrániť labuť, ktorú sme nahlásili. Bohužiaľ ale pán Tibor mi zavolal a povedal o stave a dlho sme volali a pochopila som, že on bol anjel pre zvieratá. Česť jeho pamiatke,“ komentovala Veronika.


FB/Záchranná stanica pre zranené živočíchy Zázrivá



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj