Odsúdení v Leopoldove mali návštevu. Pozvanie prijali MMA bojovník Róbert Pukač a komentátor Matúš Čunderlík


Odsúdených v Leopoldove navštívil Róbert Pukač a Matúš Čunderlík

Foto: Odsúdení v Leopoldove mali návštevu. Pozvanie prijali MMA bojovník Róbert Pukač a komentátor Matúš Čunderlík Foto: Zbor väzenskej a justičnej stráže

Leopoldovská väznica privítala významných hostí v rámci svojho resocializačného programu pre odsúdených. Tento raz za jej múry zavítali MMA bojovník Róbert Pukač a rozhlasový komentátor Matúš Čunderlík. Obaja sa zúčastnili debaty, ktorá je súčasťou pravidelnej série organizovanej scenáristkou a dramaturgičkou Renátou Ďurišovou.

Táto séria diskusií má za cieľ podporiť resocializáciu väzňov a pomôcť im pripraviť sa na návrat do spoločnosti. Program, ktorý Renáta Ďurišová vedie, prináša do väznice rôznorodé osobnosti z kultúrneho a športového prostredia, aby zdieľali svoje skúsenosti a inšpirovali odsúdených k pozitívnym zmenám v ich životoch.

Róbert Pukač, známy svojou kariérou v MMA, hovoril o svojich životných skúsenostiach, tréningoch a výzvach, ktorým čelil. Matúš Čunderlík, ako rozhlasový komentátor, priblížil svoju cestu k úspechu v médiách a diskutoval o dôležitosti komunikácie a pozitívneho prístupu.

„Na záver padli aj zvedavé otázky a moderátorka si pripravila pre oboch hostí prekvapenie. Vyzvala Roba Pukača na zápas, ale nie hocijaký, ale v spoločenskej hre Človeče nehnevaj sa,“ priblížil Zbor väzenskej a justičnej stráže.

Takéto iniciatívy sú dôležitým prvkom v procese resocializácie väzňov, pretože poskytujú príležitosti na rozvoj osobných zručností a motivujú k pozitívnym životným rozhodnutiam. Väznica v Leopoldove plánuje pokračovať v organizovaní podobných podujatí, ktoré majú odsúdeným pomôcť v integrácii späť do spoločnosti.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu