Študent Denis, ktorý utrpel vážne zranenia v Honkongu, je hospitalizovaný. Jeho repatriáciu si preverila aj Dolinková


Foto: Študent Denis, ktorý utrpel vážne zranenia v Honkongu, je hospitalizovaný. Jeho repatriáciu si preverila aj Dolinková Foto: Fakultná Nemocnica Trnava

26-ročný študent Denis z okolia Piešťan, ktorý utrpel vážne zranenia v čínskom Honkongu, je už na Slovensku. Včera ráno previezol vládny špeciál. Mladý muž utrpel vážne zranenia pri výlete z Honkongu do Macau a 40 dní ležal v kóme.

Denisa následne previezli do nemocnice v Trnave. Podľa informácií ho mali hospitalizovať na internom oddelení, kde budú jeho zdravotný stav sledovať niekoľko dní.

„Lekársky tím FN Trnava spravil všetky základné vyšetrenia a momentálne je Denis hospitalizovaný na Neurologickej klinike FN Trnava a SZU, kde budú realizované ďalšie vyšetrenia a nastaví sa liečba,“ informuje FN Trnava.



O repatriácii pacienta sa prišla osobne informovať aj ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková. Riaditeľ FN Trnava Daniel Žitňan ju informoval o poskytovanej zdravotnej starostlivosti pre Denisa.

Denis vyštudoval baptistickú školu v Honkongu a práve sa chystal na promócie, keď došlo k osudnému zraneniu. Doterajšie informácie hovoria o tom, že nešťastne spadol na eskalátoroch, zranil si hlavu a následne narazil do autobusu. Jeho zdravotné poistenie neplatilo pre Honkong a po medializácii prípadu sa na Slovensku dvihla vlna solidarity s mladým mužom. Ľudia posielali peniaze na transparentný účet určené na jeho hospitalizácii a liečbu.