Piešťanské kúpalisko Eva, na ktorom vyrastala slovenská plavkyňa Moravcová, je pod vlnou kritiky


Kúpalisko Eva v žalostných podmienkach: Piešťanci kritizujú zanedbaný stav

Foto: Piešťanské kúpalisko Eva, na ktorom vyrastala slovenská plavkyňa Moravcová, je pod vlnou kritiky
Galéria: 3 fotky
Foto: Zdroj: olympic.sk

Piešťany, známe svojimi liečebnými kúpeľmi a termálnymi prameňmi, sú miestom, kde sa relax a liečba stretávajú v jednom. Kúpalisko Eva bolo kedysi ikonou mesta, ponúkajúcou obyvateľom i návštevníkom miesto na oddych a osvieženie. Legendárne piešťanské kúpalisko Eva, na ktorom vyrastala najlepšia slovenská plavkyňa Martina Moravcová, dnes čelí kritike zo strany obyvateľov. Tí si všímajú jeho zhoršujúci sa stav a obmedzené možnosti rekreácie.

Pani Anna na sociálnej sieti vyjadrila svoje sklamanie nad stavom kúpaliska Eva, ktoré kedysi patrilo medzi obľúbené miesta jej detstva. Poukazuje na zvýšenie vstupného bez zodpovedajúcich investícií do modernizácie. Opisuje zariadenia kúpaliska ako zastarané: „Jeden veľký plavecký bazén, jeden oddychový bazén s príliš horúcou vodou (37°C), plastový detský bazén pre deti do 4 rokov a malý bazén so šmykľavkou.“ Okolie je špinavé a bufety podľa nej tiež nedosahujú žiadaný štandard.


Galéria: 3 fotky

Pod príspevkom sa rozbehla diskusia, kde ľudia zdieľajú podobné názory. Pani Iveta vysvetľuje, že kúpalisko Eva patrí kúpeľom, ktoré ho však podľa nej nepotrebujú. „Môžeme byť radi, že ju pólisti majú v prenájme a prevádzkujú,“ píše, pričom dodáva, že ani mesto, ani súčasní nájomníci nemajú záujem investovať do cudzieho majetku, pretože mesto vlastní len 10% podiel v kúpeľoch.

Diskusia poukazuje na fakt, že napriek tomu, že mesto Piešťany má len malý podiel v kúpeľoch, obyvatelia vidia potenciál v revitalizácii kúpaliska Eva. Pani Jana argumentuje, že s vhodnými investíciami by kúpalisko mohlo znovu ožiť a stať sa atraktívnym miestom pre miestnych obyvateľov aj turistov, pričom peniaze by sa mohli vrátiť aj s výnosom.

Oslovili sme aj mesto, aby sa vyjadrilo k aktuálnej situácii, či sa s kúpaliskom dá niečo robiť, prípadne aby nám priblížili situáciu. Článok bude aktualizovaný o najnovšie informácie.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu




Košice
Banská Bystrica
Prešov
Prešov
Bratislava
Trenčín
Žilina
Nitra
Banská Bystrica
Žilina
Bratislava
Trenčín
Košice
Nitra