×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Už tento víkend odštartuje v Hlohovci prvý ročník cyklistických pretekov. Na čo sa musia účastníci pripraviť?


Foto: Už tento víkend odštartuje v Hlohovci prvý ročník cyklistických pretekov. Na čo sa musia účastníci pripraviť? Foto: Ilustračné foto/pexels.com

Patríte k vášnivým cyklistom a máte radi dobrodružstvo? Nenechajte si ujsť prvý ročník cyklistických pretekov MTB Maratón v Hlohovci. Uskutočnia sa už túto sobotu 17. augusta pod záštitou občianskeho združenia Bike4you Hlohovec.

Organizátori si pre účastníkov pripravili novú trať Hlohovec - Poniklec, ktorá je vhodná nielen pre profesionálov. Preteky sa budú konať za plnej dopravnej premávky, v dôsledku čoho je potrebné rešpektovať zákon o cestnej premávke.

Okrem ciest a miestnych komunikácií bude využívaná aj lesná trasa. Daný úsek je za bežných podmienok využívaný pre hospodárenie v lesoch, ťažbu, približovanie a odvoz drevenej hmoty. V dôsledku toho sú súťažiaci povinní dať prednosť všetkým hospodárskym vozidlám. Rovnako je dôležité bicykel viesť pod takou rýchlosťou, aby nedošlo ku kolízii.

Trasu si nebude možné skrátiť prejazdom cez lesné pozemky a porasty, ktoré sa nachádzajú mimo nej. Vzhľadom na to, že lesné cesty nie sú udržiavané pre pohyb cyklistov, organizátori nezodpovedajú za škody na zdraví či technickom vybavení.


Na to, aby sa účastník mohol zúčastniť pretekov, musí po celú dobu ich konania mať na hlave nasadenú cyklistickú prilbu. Rovnako je dôležité, aby bicykel, ktorým chce absolvovať maratón, disponoval vhodným technickým stavom.

Maratónu sa je možné zúčastniť len na cyklokrosovom, MTB a gravel bicykli. Výnimku netvorí ani elektrobicykel, ale len za podmienky, že jeho výkon dosahuje maximálne 250 wattov. Maximálna povolená rýchlosť s podporou elektromotora je možná len do 25 kilometrov za hodinu. V prípade, že bicykel nespĺňa uvedené požiadavky, účastník bude diskvalifikovaný.

V prípade úrazu je súťažiaci sa povinný preukázať platným preukazom poistenca. Odporúča sa mať uzatvorené aj osobné úrazové poistenie a poistenie zodpovednosti za spôsobené škody. O akýchkoľvek problémoch, zraneniach či prípadných predčasných odstúpeniach je potrebné informovať organizátora.

Prečítajte si viac: