Na sídlisku Sever v Galante pribudne nová pitná fontána. Napiť sa z nej budú môcť aj psi či mačky


Fontána je bezdotyková, senzorová: Môžu sa z nej napiť i zvieratá

Foto: Na sídlisku Sever v Galante pribudne nová pitná fontána. Napiť sa z nej budú môcť aj psi či mačky Foto: FB/Mesto Galanta - oficiálna stránka MsÚ

Na sídlisku Sever v Galante pribudla nová pitná fontána. Mestu Galanta ju darovala Západoslovenská vodárenská spoločnosť.

Prvú pitnú fontánu tohto druhu osadila Západoslovenská vodárenská spoločnosť v obci Santovka. Celkovo plánuje spoločnosť nainštalovať 24 pitných fontán tohto typu. Tento typ fontány je bezdotykový, senzorový. Vodou z fontány sa dá naplniť aj fľaša, môžu sa z nej napiť i štvornohí domáci miláčikovia.

Fontánu, ktorá sa nachádza na Švermovej ulici v Galante, symbolicky odovzdá mestu, ktoré bude zastupovať primátor Galanty Peter Kolek, v pondelok 5. augusta 2024 o 10:00 hod. generálny riaditeľ Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti Nitra Marek Illéš.

Mesto zároveň verí, že táto forma osvieženia poteší všetkých obyvateľov mesta a bude slúžiť nielen ako príjemná zastávka pri prechádzke či hre na neďalekom detskom ihrisku, ale aj ako užitočné doplnenie pitného režimu pre štvornohých miláčikov počas ich venčenia.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj