Nové kvetináče v Piešťanoch vyvolali zmiešané reakcie ľudí. Niektorí by kvety radšej videli v parkoch


Mesto Piešťany zaviedlo novinku, ktorou sa snaží skrášliť ulice

Foto: Nové kvetináče v Piešťanoch vyvolali zmiešané reakcie ľudí. Niektorí by kvety radšej videli v parkoch Foto: FB/Mesto Piešťany

Mesto Piešťany zaviedlo novinku, ktorou sa snaží skrášliť ulice a priniesť viac zelene do mestského prostredia. Ide o závesné kvetináče na pouličných lampách. Hoci kvetináče ešte potrebujú trochu času, kým kvety úplne rozkvitnú, mesto dúfa, že prinesú radosť a potešenie obyvateľom aj návštevníkom Piešťan. „Závesné kvetináče budú skrášľovať ulice, ale keďže sú v našom meste úplne nové, potrebujú ešte chvíľu času, kým zakvitnú,“ napísalo mesto Piešťany v príspevku.

Príspevok o nových kvetináčoch v Piešťanoch vyvolal medzi obyvateľmi rôznorodé reakcie a názory. Viacerí obyvatelia vyjadrili obavy, že kvetináče umiestnené na pouličných lampách môžu poškodiť alebo zničiť vandali„Som zvedavý kedy bude prvý príspevok, že ich niekto ukradol alebo zdevastoval,“ komentoval Jaroslav.

Iní obyvatelia zastávajú názor, že kvety mohli byť zasadené na iné miesta, napríklad do parkov alebo na námestia, kde by prispievali k skrášleniu väčších zelených plôch. „Domnievam sa, že keby obnovili kvetinové záhony v parku by snaha opekniť mesto bola účinnejšia ako kvety na verejnom osvetlení Kukučínovej ul., kde nonstop parkujú autá. Predpokladám, že zalievanie bude obtiažne. Zámer pekný, ale na iných uliciach,“ napísal Anica.

Na druhej strane, mnohí obyvatelia vítajú túto iniciatívu. Oceňujú snahu mesta o skrášlenie verejných priestorov a veria, že tento projekt môže pozitívne ovplyvniť celkovú atmosféru v Piešťanoch. „Máme šikovné záhradníčky, vedia to. Mne sa ich práca veľmi páči aj tie ich nápady,“ komentovala Emília. „Každé rozšírenie zelene do ulíc plných asfaltu je plusom,“ uviedol Jakub.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj