Mesto Trnava chce zrekonštruovať budovu mestského úradu. Čo všetko chcú zmeniť?


Mestský úrad v Trnave by mal prejsť obnovou: Mesto vyhlásilo súťaž

Foto: Mesto Trnava chce zrekonštruovať budovu mestského úradu. Čo všetko chcú zmeniť? Foto: FB/Mesto Trnava

Mesto Trnava vyhlásilo súťaž na vypracovanie architektonickej štúdie a projektovej dokumentácie pre komplexnú rekonštrukciu budovy mestského úradu na Trhovej ulici. Cieľom trnavskej radnice je zrekonštruovať budovu tak, aby bola moderná, prevádzkovo efektívna a energeticky úsporná, uvádza Trnava live.

„Komplexnou rekonštrukciou objektu sa vytvorí aj kvalitnejšie a efektívne pracovné prostredie pre zamestnancov a poskytovanie služieb občanom a zároveň má stavba poskytnúť aj inkluzívny bod stretávania sa s občanmi a partnermi samosprávy,“ priblížilo mesto.

Verejná súťaž, ktorú mesta vyhlásilo, zahŕňa geodetické zameranie územia, zameranie aktuálneho stavu, vypracovanie posudkov a rôznych prieskumov, vytvorenie architektonickej štúdie, projekt pre realizáciu stavby, projekt interiérov budovy a odborný autorský dohľad počas stavebných prác.

FB/Mesto Trnava
Odhadované náklady sú stanovené na 417-tisíc eur vrátane DPH.

Snahou mesta je premeniť objekt na modernú, hospodárnu budovu využívajúcu technológie obnoviteľných zdrojov energie, ako je fotovoltaika, a opatrenia na hospodárenie s dažďovou vodou. Plánujú zaviesť riešenia na chladenie a prevetrávanie budovy, ktoré zahŕňajú technologické aj pasívne prvky na zlepšenie energetickej efektivity, tieneniu a ventilácie.

Rekonštrukcia sa má zamerať aj na kompletnú modernizáciu interiérov podľa aktuálnych trendov a požiadaviek. Súčasťou plánu je tiež vybudovanie pochôdznej strechy s prístupom pre zamestnancov mestského úradu.

„Zámerom je vytvoriť na streche možnosť umiestnenia sedenia, relaxačných plôch pasívneho aj aktívneho charakteru, plôch zelene na zlepšenie mikroklímy,“ priblížila radnica.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj