Zvrat v prípade vraždy mladej Cyntie Simsik. Juraj Csiffary, ktorý je obvinený z jej vraždy, je prepustený na slobodu


Juraj Csiffary, ktorý je obvinený z vraždy Cyntie, ide na slobodu

Foto: Zvrat v prípade vraždy mladej Cyntie Simsik. Juraj Csiffary, ktorý je obvinený z jej vraždy, je prepustený na slobodu Foto: zachrannysystem.sk, pexels.com

Len nedávno sa vo Veľkom Mederi odohrala tragédia, pri ktorej zomrela mladá mamička Cyntia Simsik. Podľa obvinenia mal matku dvoch detí uškrtiť lanom jej priateľ Juraj Csiffary, zabaliť do fólie a umiestniť do vodovodnej šachty pod pieskovisko, kde sa hrávala ich spoločná dcéra.

Podľa dostupných informácií sa bývalý príslušník kriminálneho úradu Finančnej správy priznal k hroznému činu minimálne trom rodinným príslušníkom, ktorí to následne vypovedali pred vyšetrovateľom.



Podľa najnovších informácií je Juraj Csiffary prepustený na slobodu. Krajský súd prepustil na slobodu bývalého policajta obvineného z vraždy úspešnej hádzanárky. ​Juraj Csiffary prešiel bránami väznice v Leopoldove. Na otázky novinárov nereagoval. Po celý čas si zakrýval tvár tričkom, uvádzajú TV Noviny.

Advokát obvineného už počas rozhodovania o jeho umiestnení do väzby upozornil, že prokuratúra nedodržala lehotu na podanie návrhu na väzbu. Či práve toto porušenie je dôvodom jeho prepustenia je v štádiu zisťovania.

„Krajský súd v Trnave zrušil napadnuté uznesenie Okresného súdu Trnava a obvineného ihneď prepustil na slobodu,“ priblížila hovorkyňa. Rozhodnutie súdu je právoplatné. Okresný súd pôvodne rozhodol o vzatí obvineného do väzby z tzv. kolúznych a preventívnych dôvodov.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu