Študent Denis, ktorý v Honkongu bojoval o život, sa zotavuje. Teší sa do práce a život sa snaží dostať do starých koľají


Foto: Študent Denis, ktorý v Honkongu bojoval o život, sa zotavuje. Teší sa do práce a život sa snaží dostať do starých koľají Foto: FB/ADELI Medical Center, Letisko Bratislava / Airport Bratislava

26-ročnému študentovi Denisovi z okolia Piešťan, ktorý utrpel vážne zranenia v čínskom Honkongu, sa zdravotný stav zlepšuje, uvádza Nový Čas. Pred týždňom bol vládnym špeciálom prevezený na Slovensko, odkiaľ ho z bratislavského letiska previezli do Fakultnej nemocnice v Trnave.

Denisov otec prezradil, že mladý muž už netrpezlivo očakáva návrat do práce, aj keď ho predtým ešte čaká rehabilitácia v Piešťanoch. Odhodlaný mladík sa totiž snaží vrátiť svoj život do starých koľají čo najrýchlejšie.


„Všetky vyšetrenia má za sebou. Vo štvrtok ho prepustili z nemocnice,“ povedal Denisov otec. Denisa čaká ďalšia fáza liečby v rehabilitačnom centre v Piešťanoch. Jeho otec sa zmienil, že syn sa už teší na návrat do práce, no najprv sa musí zotaviť. Pokiaľ ide o štúdium, do Hongkongu sa vracať nemusí, pretože škola mu vyšla v ústrety. „Denisovi chýbajú už iba dve skúšky a tie mu dovolili absolvovať online z domu,“ uviedol Denisov otec.


Po úraze bol v bezvedomí 40 dní

Denis vyštudoval baptistickú školu v Honkongu a práve sa chystal na promócie, keď došlo k osudnému zraneniu. Doterajšie informácie hovoria o tom, že nešťastne spadol na eskalátoroch, zranil si hlavu a následne narazil do autobusu. Jeho zdravotné poistenie neplatilo pre Honkong a po medializácii prípadu sa na Slovensku dvihla vlna solidarity s mladým mužom. Ľudia posielali peniaze na transparentný účet určené na jeho hospitalizácii a liečbu.


Mladý Slovák bol v Číne po úraze v bezvedomí 40 dní. Vycestovali za ním aj jeho rodičia, keď o sebe prestal podávať informácie a nebol aktívny ani na sociálnych sieťach. „Prvé, na čo sa opýtal, bolo, kde je a čo sa mu stalo. A že kedy pôjdeme domov,“ opísala pre TV Markíza prvé chvíle po tom, ako sa študent prebral, Denisova mama.