Piešťanské Čajky privítajú posilu v podobe Alexandry Buknovej, talentovanej reprezentantky Slovenska


Piešťanské Čajky posilnila skúsená rozohrávačka Alexandra Buknová

Foto: Piešťanské Čajky privítajú posilu v podobe Alexandry Buknovej, talentovanej reprezentantky Slovenska Foto: Piešťanské Čajky

Basketbalový klub Piešťanské Čajky vstupuje do sezóny 2024/2025 s novými ambíciami a posilneným tímom. Prvou letnou akvizíciou klubu sa stala 24-ročná rozohrávačka Alexandra Buknová, ktorá prichádza z Ružomberka. Buknová, ktorá má za sebou úspešné pôsobenie v niekoľkých slovenských a zahraničných kluboch, vrátane ročného angažmánu v nemeckom Halle Lions, sa teší na novú výzvu v kúpeľnom meste.

„Už dlhšie som vo svojom vnútri cítila, že potrebujem zmenu, nový impulz,“ vyjadrila sa Buknová po oznámení svojho prestupu. Dodala, že hoci sa jej v Ružomberku darilo, túžba po zmene a možnosti zlepšovať sa ju priviedla do Piešťan. Mesto a prostredie pozná z reprezentačných zrazov, a preto sa na svoje nové pôsobisko veľmi teší.

Buknová patrí medzi skúsené hráčky, napriek svojmu mladému veku už stihla získať množstvo úspechov na domácej scéne a pravidelne sa objavuje aj v reprezentačnom tíme Slovenska. V minulej sezóne v Ružomberku dosahovala priemerne 10 bodov, 4 doskoky, 3 asistencie a 3 zisky na zápas, čím sa stala jednou z opôr tímu. Jej príchod do Piešťan s nadšením privítal tréner Čajok Peter Jankovič, ktorý verí, že práve ona bude kľúčovou hráčkou na viacerých postoch a pomôže naplniť ciele tímu.


Zdroj: Piešťanské Čajky

„Som veľmi rád, že sme získali kvalitnú hráčku, ktorá je všestranná a použiteľná na viacerých pozíciách,“ povedal Jankovič. Generálna manažérka Bronislava Borovičková tiež vyjadrila spokojnosť s novou akvizíciou: „V Saške sme získali skúsenú hráčku, ktorá dokáže byť aj lídrom tímu. Veríme, že pre nás bude veľkým prínosom nielen na ihrisku, ale aj mimo neho.“

Alexandru čaká v Piešťanoch množstvo výziev, vrátane obhajoby majstrovského titulu, účasti v skupinovej fáze Eurocupu a úsilia získať Slovenský pohár. Hráčka však k novej etape kariéry pristupuje s pokorou a bez veľkých očakávaní. „Chcem sa každý deň zlepšovať, aby som mohla byť spoľahlivým prínosom pre tím,“ dodala na záver.

Alexandra Buknová je prvou posilou Piešťanských Čajok pred nadchádzajúcou sezónou a celkovo siedmym potvrdeným menom na súpiske. Okrem nej klub už predĺžil zmluvy s hráčkami ako ‘KJ’ James, Nataša Taušová, Alica Moravčíková, Andželika Mitrasinovič, Evita Herminjard a Tereza Vandlíková. Piešťanské Čajky tak vstupujú do novej sezóny posilnené a pripravené na ďalšie úspechy.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj