Mestská hliadka zo Šaštín-Stráže odhalila ženu, ktorá poberala dôchodok za mŕtvu osobu. S prípadom sa zaoberá polícia


Žena zo Šaštín-Stráže poberala dôchodok za zosnulú osobu

Foto: Mestská hliadka zo Šaštín-Stráže odhalila ženu, ktorá poberala dôchodok za mŕtvu osobu. S prípadom sa zaoberá polícia Foto: TV JOJ (snímka obrazovky)

V malebnom mestečku na Záhorí Šaštín-Stráže na bezpečnosť obyvateľov dohliada mestská hliadka. Vzhľadom na to, že jej členovia veľmi dobre poznajú miestnych, dokážu rýchlo vypátrať páchateľov. Príkladom je nedávna situácia, kedy sa im podarilo odhaliť totožnosť mladej ženy, ktorá sa prezliekala za staršiu paniu, aby mohla poberať jej dôchodok. Informuje o tom portál noviny.sk.

O pomoc ich požiadala pracovníčka pošty. Po tom, čo prišli na miesto, bolo zrejmé, že dotyčná osoba sa preukazuje cudzím občianskym preukazom. Tvrdila, že kvôli chorobe musí ležať v posteli. Mestská hliadka neváhala a privolala políciu.

„Vylustrovali občiansky preukaz a zistili, že pani, ktorá ho vlastnila je už dva mesiace po smrti,“ priblížil situáciu koordinátor mestskej hliadky Šaštín-Stráže Peter Hrica.

„Občiansky preukaz preto osobne odňali a následne zaslali na skartáciu. Policajti poučil pracovníčku pošty, aby kontaktovala sociálnu poisťovňu,“ dodala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antálová. Polícia sa okolnosťami daného prípadu naďalej zaoberá.


Okrem uvedenej situácie členovia mestskej hliadky nedávno zasahovali aj pri krádeži bicykla či požiari. Zlodeja aj s jedným z ukradnutých bicyklov sa im podarilo nájsť pod miestnym mostom. Podľa informácií dcéry poškodenej išlo o horský bicykel v hodnote 400 eur. 

Požiar vznikol v lese v rekreačnej oblasti Gazarka. Pre obyvateľov je veľmi vzácny, pretože sa v ňom nachádza viacero druhov stromov. Po tom, čo mestská hliadka prišla na miesto, požiar dosahoval približne tri metre. Uhasili ho pomocou piatich hasiacich prístrojov.

Miestni si jej prácu pochvaľujú. Tvrdia, že štátna polícia nestíha riešiť každý prípad, pričom mestská hliadka pozná obyvateľov mesta lepšie.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj