V Trnave len tak zadarmo nezaparkujete. Ľudia chcú záchytné parkovisko, nie je však jasné kde by mohlo stáť


Bolo by záchytné parkovisko riešením problému parkovania zadarmo?

Foto: V Trnave len tak zadarmo nezaparkujete. Ľudia chcú záchytné parkovisko, nie je však jasné kde by mohlo stáť Foto: Facebook/Mesto Trnava

Problém s parkovaním v Trnave je téma, ktorú obyvatelia neustále riešia od zavádzania parkovacej politiky. V takmer celom meste sú parkoviská spoplatnené, čo niektorých vodičov vedie k hľadaniu miesta bez poplatku. Donedávna tak parkovali na parkoviskách pri veľkom Tescu na Veternej ulici či malom Tescu na Špačinskej. Po zavedení rámp je však tomuto parkovaniu koniec.


Na facebookovej skupine Trnavčanov sa zrejme aj z tohto dôvodu objavil príspevok s otázkou od Trnavčana, či mesto plánuje záchytné parkoviská ako sú napríklad v Bratislave„Plánuje mesto Trnava v podobnom duchu vytvoriť bezplatné záchytné parkoviská (či už pre domácich ale najmä pre cezpoľných/dochádzajúcich za prácou do mesta)?“ napísal v príspevku.


A hoci sa zdá, že by mohlo ísť o dobrý nápad, podľa niektorých obyvateľov sa v Trnave zrejme ani nenachádza voľná plocha, ktorá by mohla byť takto využitá„Ak by bola v meste obdobne nevyužitá plocha kde sa len namaľujú čiary prečo nie… ale nie som si istá či niečo také v TT máme,“ napísala Pavlína. „Podobne si to predstavujem u nás pod obchvatným mostom medzi OBI a PSA,“ uviedol užívateľ Dodik.

Podľa ďalšieho užívateľa, ktorý príspevok komentoval, je aj samotné záchytné parkovisko v Bratislave pod prístavným mostom nevyužívané. „Toto parkovisko pod Prístavným je skvelá ukážka toho, ako to na papieri dáva zmysel, ale v realite vôbec nefunguje. Je totiž stále na 99% prázdne. MHD odtiaľ chodí úplne biedne, je tam síce stanica pre zdieľane bicykle, ale žiaden cyklochodník odtiaľ nevedie, takže sa odtiaľ nedá bezpečne dostať,“ napísal Tony.

Či samospráva premýšľa nad podobným záchytným parkoviskom sme sa opýtali priamo mesta. Článok budeme aktualizovať o jeho vyjadrenie.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj