VIDEO: Dôchodkyňa prechádza v Hlohovci cez cestu mimo priechod. Podobný incident skončil len nedávno nešťastím


Foto: VIDEO: Dôchodkyňa prechádza v Hlohovci cez cestu mimo priechod. Podobný incident skončil len nedávno nešťastím Foto: FB/Dopravný servis Okres Hlohovec a okolie

Len nedávno sa stala v Hlohovci dopravná nehoda, pri ktorej zrazil kamión dôchodkyňu. Seniorka mala prechádzať cez cestu mimo priechod pre chodcov a následne ju mal zachytiť kamión. Aj napriek snahe záchranárov staršia žena žiaľ viacerým zraneniam na mieste podľahla.

Netrvalo dlho a podobný incident sa mohol zopakovať. Na facebookovej skupine dopravného servisu v Hlohovci sa objavilo video, v ktorom je vidieť, ako dôchodkyňa prešla cez cestu mimo priechodu pre chodcov, ktorý sa pritom nachádzal iba pár metrov od nej.


„Buď sa pani narodila pred 400 rokmi na Škotskej vysočine (Nesmrteľná), alebo chce byť v TV. Alebo len nepočula o tom, že nedávno usmrtil kamión inú pani, tiež mimo prechod,“ napísal Michal, ktorý príspevok s videom pridal do skupiny.



Podľa komentárov sa to však deje pravidelne. Nejedenkrát to pritom takmer mohlo skončiť dopravnou nehodou. „Toto je normálne takáto babka mi vletela raz pri pošte z poza ruží a skoro som ju zrazil,“ komentoval Martin. „Minule tak dvaja dôchodcovia kúsok pred Rybou, kamión ledva dobrzdil, stará ostala na stredovej čiare… 5m od priechodu,“ uviedla Silvia. „Táto pani išla sama. My sme videli pani pri cintoríne s vnúčatami ako ich nabáda rýchlo prebehnúť. Rovno oproti zadnej bráne cintorína. Kúsok odtiaľ je priechod. Ohrozila seba aj vnúčatá,“ komentovala Ela.

Okrem týchto komentárov sa pod príspevkom nachádzal aj jeden, kde podľa komentujúceho Petra prešla staršia pani cez cestu s prehľadom bez toho, aby niekto musel rýchlo stupiť na brzdu. „Podľa mňa to dala úplne s prehľadom, až nezvyčajným na taký vek. Z videa sa nezdá, že by ktokoľvek musel brzdiť, takže nikoho neobmedzila a sama si prešla cestou spokojne tam, kde potrebovala. Ideál pre plynulosť pešej aj cestnej premávky,“ napísal.