Inšpekcia preveruje prepustenie obvineného Juraja Csiffáryho z vraždy Cyntie. Prokurátorka tvrdí, že bola oklamaná


Inšpekcia preveruje postup pri prepustení obvineného z vraždy

Foto: Inšpekcia preveruje prepustenie obvineného Juraja Csiffáryho z vraždy Cyntie. Prokurátorka tvrdí, že bola oklamaná Foto: zachrannysystem.sk, pexels.com

Len pred nedávnom sme informovali o prepustení Juraja Csiffaryho na slobodu, obvineného z vraždy mladej mamičky Cyntie Simsik. Podľa najnovších informácií bol Juraj prepustený na slobodu v dôsledku procesnej chyby zo strany polície. Inšpekcia už začala trestné stíhanie, avšak zatiaľ nebolo vznesené obvinenie voči žiadnemu konkrétnemu policajtovi, informuje TV Markíza.

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby prešetruje podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa v súvislosti s postupom v prípade zavraždenej Cyntie.


„V danom prípade vyšetrovateľ ÚIS začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin zneužitie právomoci verejného činiteľa. Pokračujú procesné úkony, zatiaľ nie je obvinená konkrétna osoba,“ uviedla Dobiášová.

Juraja musel Krajský súd v Trnave prepustiť z väzby, pretože návrh na jeho väzobné stíhanie bol podaný s oneskorením.


Prokurátorka tvrdí, že bola policajtmi uvedená do omylu, keď jej tvrdili, že Csiffáryho zadržali neskôr, než to v skutočnosti urobili. V dôsledku tohto nedorozumenia premeškala prokurátorka lehotu na podanie návrhu na väzobné stíhanie, čo viedlo k prepusteniu obvineného z vraždy. Rodina Cyntie má teraz obavy o svoju bezpečnosť a ukrýva sa v zahraničí.

Čo sa v osudný večer stalo?

Telo mŕtvej Cyntie bolo nájdené v noci, z nedele na pondelok, v jednom z rodinných domov vo Veľkom Mederi. Cyntia Simsik bola najprv nahlásená ako nezvestná. Jej zabalené telo, ukryté v dome, však našli policajti po tom, ako prišiel na políciu vypovedať jej partner, bývalý kriminalista finančnej správy.

Policajti našli mladú ženu po tom, čo jej partner, bývalý kriminalista, 44-ročný Juraj, prišiel polícii so svojim právnikom oznámiť, že jej zmiznutie sa v skutočnosti nestalo. Podľa otca mladej ženy práve jej priateľ najskôr polícii aj jej otcovi oznámil, že sa Cyntia obesila. Po tom, čo ju uvidel, sa vraj zľakol, zvesil ju, obmotal igelitom a ukryl pod pieskoviskom.

Vyšetrovateľ kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Dunajskej Strede začal vo veci trestné stíhanie pre prečiny usmrtenia a hanobenia mŕtveho. V súvislosti s prípadom ženy nájdenej bez známok života policajti, po súhlase prokurátora, zadržali 44-ročného partnera mladej ženy. O jeho väzbe aktuálne rozhoduje sudca Okresného súdu v Trnave.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu