Trnavčanov trápi neznesiteľný zápach šíriaci sa po meste. Čo je za tým?


Trnavčania sa sťažujú na neznesiteľný zápach

Foto: Trnavčanov trápi neznesiteľný zápach šíriaci sa po meste. Čo je za tým? Foto: Ilustračné foto/freepik.com

Trnavčanov v posledných dňoch na uliciach prekvapuje nepríjemný zápach. Upozornil naň aj jeden z obyvateľov v miestnej facebookovej skupine. Pod príspevkom sa spustila bohatá diskusia, komentujúci sa začali zamýšľať, čo za ním môže byť.

„Horko a k tomu ten neskutočný smrad - katastrofa,“ posťažovala sa používateľka Helena. Niektorí kvôli tomu by najradšej zatvorili okná v svojich príbytkoch, avšak v tomto teplom počasí to nepovažujú za najvhodnejšie riešenie.

Potenciálnych dôvodov sa v komentárovej sekcii našlo hneď niekoľko. Kým jedna skupina komentujúcich tvrdí, že ide o nevhodné hnojivo, ďalšia vidí problém v kanalizácii. Tvrdí, že v dôsledku horúčav mohla vyschnúť, čo spôsobuje spomínaný neznesiteľný zápach. Dôvodom však môže byť aj neďaleká spaľovňa odpadu.

„Kto si pamätá Prílohy, kde sa teraz nachádza Peugeot, tam sa spaľovalo a vyrábali sa kŕmne múčky pre dobytok. Bol to presne ten istý smrad,“ spomína používateľka Margita.


„Ja si pamätám, ako sa nám chlapci z Trnavy smiali na strednej, že sme sedliaci z dediny a máme hnoj pod oknami. A už vtedy to na Družbe smrdelo ako boľavá noho a do toho ešte Cukrovar,“  dodáva s úsmevom Matej. Zároveň poukazuje na to, že v Trnave zrejme nejde o nič ojedinelé.

Podobný zápach sa má šíriť aj okolitými obcami. Situáciu potvrdili obyvateľky Cífera a Hrnčiarovec nad Parnou.

Za danú nepriaznivú situáciu zrejme môžu poľnohospodárske práce. Upozorňuje na ne aj prostredníctvom svojej oficiálnej facebookovej stránke obec Bohdanovce nad Trnavou, ktorá uvádza, že momentálne prebiehajú. V nasledujúcich dňoch sa bude na miestnej ornej pôde aplikovať hnojivo hnojovicou ošípaných. Hnojiť sa začali pravdepodobne aj ďalšie polia, v dôsledku čoho bude zápach trápiť Trnavčanov ešte niekoľko dní.

Ohľadom tejto problematiky sme kontaktovali aj mesto. Článok budeme aktualizovať o jeho stanovisko.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj