Obyvateľ Kopánky sa sťažuje na opakovane nevysypané smetiaky. Má ísť o problém viacerých lokalít


Na Kopánke sa neodváža odpad. Má ísť však o problém aj iných častí

Foto: Obyvateľ Kopánky sa sťažuje na opakovane nevysypané smetiaky. Má ísť o problém viacerých lokalít Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Obyvatelia mestskej časti Kopánka, ktorá sa nachádza v Trnave, sú nahnevaní. Ich smetné koše pred domami zostávajú opakovane plné alebo len polovične vysypané. O to väčší problém vzniká v lete, kedy z dlhodobo neodvezeného odpadu vzniká zápach. Na problém upozorňuje jeden z miestnych vo facebookovej skupine pre Trnavčanov.

Ako uvádza pod svojím príspevkom, chápe, že odpad sa môže prilepiť o smetný kôš, a tak nedôjde k jeho úplnému odvezeniu, avšak deje sa to opakovane. „Načo platím za vývoz, keď mám po odvoze polku smetí nevyvezenú?“ pýta sa.

„Takto nám zostal plastový mech na spodu, keď bol prilepený. Musel som nádobu vyčistiť. Pravdepodobne sa prederavil aj tebe a prilepil sa. Kôš vysypáva automat, smetiari asi už nenazerajú dovnútra. Kôš sa na rameni ešte oklepáva,“ pridal sa k diskusii používateľ Ján, ktorý vysvetľuje možnú príčinu daného problému.


Podľa viacerých komentujúcich sa rovnaký scenár opakuje aj v iných častiach Trnavy. Príkladom je Špačinská ulica. Pokiaľ nie je kôš úplne plný, nevysypú ho. Inak tomu nie je ani v neďalekom Hlohovci. Miestni sú veľakrát nútení k tomu, aby sa odpadu zbavili na vlastné náklady.

Podľa všeobecne záväzného nariadenia mesta obyvatelia Trnavy platia za komunálny odpad ročne 32,85 eura. O zníženie poplatku o 60 % môžu požiadať fyzické osoby v hmotnej núdzi a s ťažkým zdravotným postihnutím.

Odvoz odpadu na území Trnavy realizuje spoločnosť FCC Trnava. Ohľadom spomínanej problematiky sme ju kontaktovali. Článok budeme aktualizovať o jej stanovisko.



Bratislava
Nitra
Trenčín
Banská Bystrica
Prešov
Žilina
Košice
Banská Bystrica
Košice
Trenčín
Nitra
Prešov
Žilina
Bratislava