Zápas o postup do Konferenčnej ligy medzi FC Spartak a Wisla Krakov skončil prehrou. Spartak tak vypadáva z EKL


Zápas medzi FC Spartak a Wisla Krakov skončil prehrou

Foto: Zápas o postup do Konferenčnej ligy medzi FC Spartak a Wisla Krakov skončil prehrou. Spartak tak vypadáva z EKL Foto: FC Spartak Trnava

Štvrtý diel európskej cesty napísali farby Spartaku Trnava v Krakove, kde odohrali odvetný zápas 3. predkola Konferenčnej ligy proti domácej Wisle. Poloplný Mestský štadión v Krakove najprv nevedomky privítal hráčov Spartaku potleskom, kým si domáci fanúšikovia neuvedomili, že fandia nesprávnemu tímu. Tento zábavný moment priniesol úsmev na tváre našich hráčov ešte pred zápasom, čo im dodalo pozitívnu energiu.

Erik Sabo sa po návrate do červeno-čierneho dresu po prvýkrát objavil v základnej zostave a už v prvej minúte si vyslúžil žltú kartu. Azango predviedol pekný prienik po pravej strane, no bol zastavený nedovoleným zákrokom, po ktorom museli útočníka ošetrovať. Našťastie sa mohol vrátiť do hry, čo Spartaku poskytlo príležitosť ohroziť bránku súpera.

Po prvom polčase viedli domáci 1:0

Do druhého polčasu tréner Gašparík zasiahol do zostavy dvoma striedaniami. Pich a Ujlaky opustili ihrisko, nahradili ich Ahl a Kratochvíl. Aj keď sme začali druhú polovicu zápasu aktívne, nedokázali to premeniť na vážnejšiu šancu na skórovanie. Wisla naďalej vytvárala nebezpečné situácie, zatiaľ čo hráči Spartaku mali problém udržať loptu a kontrolovať hru tak, ako plánovali.

FC Spartak Trnava


„1:1 – Paur úspešný. Domáci nepremenili pokutový kop, Kratochvíl bol nekompromisný a mali sme výhodu. Rodado vyrovnal, Sebo Kóša mu kontroval. Domáci boli opäť úspešní. Loptu si na biely bod pripravil Bainovič... ale nedal… Domáci išli do vedenia…“ píše Pavol Popovec pre FC Spartak Trnava.

Kubista zrovnal stav na 4:4. Domáci opäť skórovali, no Corryn rýchlo vyrovnal. Wisla sa znovu ujala vedenia, ale Hugo Ahl premenil penaltu s pokojom ostrieľaného hráča. Perez následne skóroval za domácich a Libor Holík zrovnal na 7:7. Azango udržal nervy na uzde a vyrovnal na 8:8. Do hry vstúpili aj brankári. Domáci brankár neprekonal Freliha, no VAR rozhodol v prospech domácich, ktorí viedli 9:8. Frelih potom vzal zodpovednosť do vlastných rúk a z bieleho bodu upravil na 9:9.

Neuveriteľná noc v Krakove nemala konca. Stav 10:9 a na penaltový bod sa postavil Ďuriš. Domáci išli do vedenia 11:10. Kratochvíl presne umiestnil loptu k pravej žrdi a vyrovnal na 11:11. Wisla však opäť zvýšila na 12:11. Tento krakovský príbeh pokračoval ďalej, dramatickejší, než by ho dokázal napísať sám Shakespeare… A nakoniec je to koniec. Koniec našej európskej cesty, ktorý priniesol smútok farbám Spartaku.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj