Hasiči Trnavského kraja zasahovali v súvislosti s nedeľnou poveternostnou situáciou až 18-krát


Trnavský kraj pod náporom búrok: Hasiči zasahovali až 18-krát

Foto: Hasiči Trnavského kraja zasahovali v súvislosti s nedeľnou poveternostnou situáciou až 18-krát Foto: pixabay.com

Hasiči v Trnavskom kraji mali včera náročný deň, keď museli zasahovať až 18-krát v dôsledku nepriaznivej poveternostnej situácie, ktorá zasiahla región. Najviac výjazdov zaznamenali v okrese Trnava, kde zasahovali až šesťkrát, informovalo o tom Krajské riaditeľstvo HaZZ v Trnave.

Zásahy neboli obmedzené len na okres Trnava, hasiči museli zasahovať aj v ďalších oblastiach kraja, vrátane Piešťan a Dunajskej Stredy. S nepriaznivým počasím bojovali nielen profesionálni hasiči, ale situáciu pomáhali zvládať aj dobrovoľní hasiči z viacerých obcí. Tí sa na zásahoch podieľali celkovo v ôsmich prípadoch.

„Hasiči odstraňovali popadané a naklonené stromy z cestných komunikácií a zaparkovaných osobných motorových vozidiel. Celkovo zasahovalo 16 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, 32 členov dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí,“ informovala hovorkyňa HaZZ v Trnave Lena Košťálová. Na odstránenie následkov nepriaznivého počasia bolo nasadených 14 kusov hasičskej techniky.

Vďaka rýchlej reakcii a koordinovanému zásahu sa podarilo minimalizovať škody a obnoviť bezpečnosť v zasiahnutých oblastiach. Hasiči apelujú na verejnosť, aby v prípade ďalších výstrah sledovali meteorologické správy a dodržiavali pokyny bezpečnostných zložiek.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj