×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Na parkovisku pred Tescom v Trnave už stoja rampy. Zaplnené parkovisko a celodenné parkovania sú už minulosťou


Foto: Na parkovisku pred Tescom v Trnave už stoja rampy. Zaplnené parkovisko a celodenné parkovania sú už minulosťou Foto: FB/Trnava moje mesto

V Trnave sa len nedávno začalo s výstavbou rámp pred predajňou Tesco Extra na Veternej ulici, ktoré už dnes stoja na svojom mieste. Najnovšie tak zákazníci obchodného domu Tesco Extra zaparkujú na parkovisku iba na pár hodín zadarmo. Týmto krokom Tesco reaguje na sťažnosti zákazníkov, ktorí často nemohli nájsť voľné miesto kvôli vodičom, ktorí parkovisko využívali bez úmyslu nakupovať.


Zákazníci budú môcť využiť na svoj nákup tri hodiny parkovania zadarmo. Následne každých začatých 60 minút bude spoplatnených sumou 2 eurá. Zavedením závor chce reťazec zabezpečiť, aby parkovacie miesta slúžili predovšetkým zákazníkom obchodu.


Zmena parkovania aj pri malom Tescu

S podobným riešením parkovania prišlo pred pár týždňami aj malé Tesco na na Špačinskej ulici, kde je po novom taktiež vybudovaná rampa. Pre ľudí je k dispozícií jedna hodina parkovania zadarmo. Po prekročený tohto limitu bude za každú hodinu účtované 2 eurá na hod. Viac sa dočítate v článku.

Problém s parkovaním v Trnave je téma, ktorú obyvatelia neustále riešia od zavádzania parkovacej politiky. V takmer celom meste sú parkoviská spoplatnené, čo niektorých vodičov viedlo k hľadaniu miesta bez poplatku.

Jedným z takých parkovísk bolo aj Tesco na Špačinskej a Veternej ulici, čo napokon vyústilo k tomu, že zákazníci mnohokrát nemali kde zaparkovať pri nákupoch kvôli preplnenému parkovisku. Obchody sa tak rozhodli pre umiestnenie rampy.

Prečítajte si viac: