VIDEO+FOTO: Kalamita v Hlohovci. Pre silnú búrku boli zatopené cesty, padnuté stromy zablokovali cestné úseky


Silná búrka v Hlohovci spôsobila kalamitu:Popadané stromy a zaplavené cesty

VIDEO+FOTO: Kalamita v Hlohovci. Pre silnú búrku boli zatopené cesty, padnuté stromy zablokovali cestné úseky
Galéria: 5 fotiek
Foto: FB/Dopravný servis Okres Hlohovec a okolie

Včera večer zasiahla trnavský kraj silná búrka, ktorá spôsobila značné problémy, najmä v Hlohovci a okolí. Intenzívne dažde sprevádzané prudkým vetrom viedli k záplavám v niekoľkých oblastiach mesta, pričom množstvo ciest sa stalo neprejazdnými kvôli nahromadenej vode. Výdatné zrážky v kombinácii so silným vetrom navyše vyvracali stromy, ktoré zablokovali viaceré cestné úseky.

Jedným z najviac postihnutých miest bol most vedúci do Hlohovca, ktorý bol pre padnutý strom istý čas neprejazdný. Obyvatelia a motoristi museli čakať na zásah hasičov, ktorí dorazili na miesto a odstránili spadnuté stromy. Záchranné zložky museli tiež odčerpávať vodu z ciest. Aj napriek úsiliu hasičov boli niektoré úseky ešte dlho neprejazdné kvôli rozsiahlemu poškodzovaniu infraštruktúry.

Počas búrky v Hlohovci došlo aj k pádu niekoľkých stromov na miestnom cintoríne. Silný vietor vyvrátil staré a poškodené stromy, ktoré spadli na niekoľko hrobov, pričom došlo k poškodeniu náhrobných kameňov a pomníkov. V dôsledku búrky došlo aj k výpadkom elektrickej energie v rôznych častiach Hlohovca.


Mesto Hlohovec zároveň oznamujeme občanom, že Zámocká záhrada je pre verejnosť uzatvorená od dnes 21. augusta od 8:00 z dôvodu vzniku kalamitnej situácie po silnej večernej búrke. Zámocký park bude kvôli bezpečnosti obyvateľov a pre prebiehajúce ošetrovacie a odstraňovacie práce poškodených drevín uzatvorený do piatka 23. augusta 2024 do polnoci.







Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj