Svadobné líčenie: Ako ho zvládnuť bez vizážistky


Lifestyle

Foto: Svadobné líčenie: Ako ho zvládnuť bez vizážistky Foto: freepik.com

Nie každá nevesta túži mať okolo seba celý tím kaderníčok, vizážistiek a svadobných koordinátoriek. Mnoho žien si radšej robí veci po svojom, vrátane svadobného líčenia. Pre tých z vás, ktorí preferujú tento prístup, sme pripravili minitutoriál. Pomôže vám zvládnuť svadobné líčenie vlastnými silami, bez ohľadu na vaše vizážistické skúsenosti.

Svadobné líčenie, ktoré zvládne každá

Slzy radosti, bozky aj spŕška šampanského – to všetko môže ohroziť váš dokonalý look. Myslite na to, že vaše líčenie prejde skutočnou skúškou. Najlepšia je preto vodeodolná kozmetika: make-up, očné tiene, riasenka aj rúž. Líčenie si dopredu niekoľkokrát nanečisto vyskúšajte, nech ho máte „v ruke“.

1. Začnite prípravou pleti

Niekoľko týždňov pred svadbou začnite s pravidelnou rutinou čistenia, tonizácie a hydratácie. Použite jemný peeling a deň pred svadbou si doprajte hydratačnú masku. Nevyhnutným základom pre krásne líčenie, ktoré vydrží, je čistá, hebká a dokonale vyživená pleť.

2. Použite primer

Na svoju tvár najskôr naneste rozjasňujúcu podkladovú bázu alebo primer. Práve primer je tajnou zbraňou pre dlhotrvácny make-up, preto ho rozhodne nevynechajte. Vďaka nemu zostane líčenie v nezmenenej podobe od vášho príchodu k oltáru cez krájanie torty až po tančeky nad ránom so svadobčanmi.

3. Vrstvite pre dlhotrvajúci efekt

Na podkladovú bázu patrí ľahká vrstva make-upu (prípadne tónovacieho krému). Začnite jednou vrstvou a tam, kde potrebujete väčšie krytie (typicky oblasť očného okolia), pridajte korektor. Nerobte školácku chybu a nekončite s nanášaním make-upu s líniou tváre. Make-up by mal plynule prechádzať z tváre na krk a dekolt, aby vyzeral prirodzene a jednotne.

4. Nechcený lesk zapudrujte

Počas svadobného dňa sa na vašej tvári môžu lesknúť iba slzy šťastia, nie oblasť čela a nosa. Ľahká vrstva transparentného púdru zafixuje make-up a zabráni nechcenému lesku.

5. Líčkom dodajte farbu

Po fixácii púdrom je na čase prepožičať svojej tvári zdravú farbu a rozjasnený vzhľad. Použite tvárenku alebo bronzer. Pamätáte si na rozprávkovú Marfušu? Takým líčkam predíďte: produkt nanášajte od stredu tvárí do stratena. Jeho odtieň by mal ladiť k farebnému typu vašej pleti.

Profesionálny hack: Pre ešte žiarivejší vzhľad naneste na lícne kosti, nos a stred čela trošku tekutého rozjasňovača.

6. Nezabudnite na obočie

Obočie rámuje tvár a dodáva mu výraz, s jeho úpravou to však príliš nepreháňajte. Dva blatníky namiesto obočia pristanú máloktorej neveste. Prečešte ho kefkou a upravte gélom na obočie, aby držalo tvar. Pokiaľ ho potrebujete dokresliť, siahnite po svetlejšom odtieni ceruzky na obočie a robte s ňou iba jemné krátke ťahy.

7. Zvýraznite oči, ale nie moc

Oči sú stredobodom svadobného make-upu. Tmavé dymové líčenie však nechajte na inú párty ako tú svoju svadobnú. V deň D použite neutrálne odtiene (púdrové, ružové) na vytvorenie prirodzeného vzhľadu. Slávnostný nádych svojim očiam dodáte použitím očných tieňov s trochou lesku. Riasy predĺžte niekoľkými ťahmi vodeodolnou riasenkou.

8. Vyberte správny odtieň rúžu

Šťavnaté pery vytvorte rúžom v odtieni prirodzenej farby svojich pier. Skvelou voľbou sú tekuté matné rúže, ktoré sa ľahko nanášajú a dlho vydržia.

Profesionálny hack: Pre plnšie pery naneste pred rúžom na ich stred trochu rozjasňovača.

9. Záver líčenia patrí fixácii

Aj napriek použitiu primera a vodeodolných produktov si svoj svadobný look ešte poistite použitím fixačného spreja. Zaistí extra dlhú výdrž a udrží váš make-up bezchybný po celý deň.



Zdroj: Inzercia/PR článok

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj