×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Aké bolo kedysi parkovanie v Trnave? Obyvatelia s úsmevom spomínajú na prázdne parkoviská a žiadne pokuty


Foto: Aké bolo kedysi parkovanie v Trnave? Obyvatelia s úsmevom spomínajú na prázdne parkoviská a  žiadne pokuty Foto: FB/Trnava

Trnavčania majú na parkovaciu politiku ťažké srdce už dlhší čas. Parkovanie zdarma či takmer voľné parkoviská sú dávno minulosťou. Obyvatelia si tak aspoň prostredníctvom starých fotografií zaspomínali na to, aké bolo kedysi parkovanie v Trnave.


Na fotografiách, ktoré do skupiny Trnavčanov pridal jeden z obyvateľov, je možné vidieť takmer prázdne parkoviská na sídliskách. „Parkovanie v minulosti, a bez pokút,“ napísal užívateľ v príspevku.

Reprofoto FB


Podľa mnohých ľudí je rozdiel najmä v tom, že si v tom čase nemohol každý dovoliť auto. Na jednu rodinu tak mnohokrát nepripadalo ani jedno auto. „Áno, vtedy na 10 rodín 3 autá a teraz na 3 rodiny 10 áut. V tom bude ten podstatný rozdiel,“ napísal Alexander. „Áno ale vtedy každý auto nemal. Teraz pomaly rodina aj psovi kúpi auto,“ komentovala Sandra. „Voľakedy tri autá na činžiak, chodilo sa autobusom,“ uviedla Pavlína.


Mnohí si tak prostredníctvom fotografií zaspomínali, aké to kedysi bolo, keď bolo na parkovisku iba pár áut a väčšinou ľudia využívali verejnú dopravu, bicykle alebo chodili peši. „Voľakedy dávno neboli autá, ako bolo super, čisté ovzdušie všade. Maximálne konský trus. Sem tam morová epidémia, turecká invázia, ale nebolo to hnusné parkovné,“ komentoval Mário.

V takmer celej Trnave sú dnes parkovacie zóny, na ktorých musia návštevníci mesta zaplatiť za parkovné. Mnohokrát tak hľadajú parkovisko, kde by bolo možné zaparkovať zadarmo, čo bolo donedávna Tesco Extra na Veternej ulici. Na tomto parkovisku je však po novom rampa, čím sa skončilo dennodenné nonstop parkovanie.


Prečítajte si viac: