×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Senica zažila atmosféru pravých dostihov. Na štart sa postavil aj dvojnásobný víťaz Veľkej pardubickej


FOTO: Senica zažila atmosféru pravých dostihov. Na štart sa postavil aj dvojnásobný víťaz Veľkej pardubickej
Galéria: 19 fotiek
Foto: senica.sk

Uplynulá nedeľa sa v mestskej časti Senice - Čáčove niesla v znamení vzrušenia, elegancie a športového zápolenia, uviedlo mesto Senica. Na mestskej dostihovej dráhe sa totiž uskutočnil tradičný dostihový míting, ktorý prilákal stovky divákov.

Vzrušujúce súboje najlepších džokejov a ich koní mohli sledovať na šiestich rovinných i prekážkových dostihoch na rôzne vzdialenosti – od 1000 po 3700 metrov. Vrcholom dňa bola steeplechase cross-contry na najdlhšej dráhe, kde si zmerali sily tí najlepší.

Neuveriteľný výkon 5 minút a 10 sekúnd podal papierový favorit a dvojnásobný víťaz Veľkej pardubickej 37-ročný Lukáš Matuský. Profesionálny slovenský džokej pochádza z obce Šajdíkove Humence a jazdiť sa učil u podobne úspešného Jaroslava Brečku.

Návštevníci podujatia si mohli okrem závodov užiť aj dychovú hudbu Búranka, jazdecko-akrobatické vystúpenie a dostihy poníkov, ktoré potešilo tých najmenších. Nechýbala ani tombola, predaj čerstvého maku a čerstvé občerstvenie, informuje mesto Senica.

„Oceňujem, že naše Poľnohospodárske družstvo Senica v spolupráci s mestom Senica, umožňuje verejnosti zažiť jedinečnú atmosféru dostihov, sledovať napínavé súboje koní a džokejov,“ uviedol primátor mesta Senica Martin Džačovský.



Prečítajte si viac: