Po výbuchu v garáži utrpel popáleniny, rodina prosí o krv pre Trnavčana Adama


Foto: Po výbuchu v garáži utrpel popáleniny, rodina prosí o krv pre Trnavčana Adama Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj

Život si žiaľ nevyberá, ale aj v tej najhoršej situácii si ľudia dokážu pomôcť. To platí aj v tomto prípade, o čom informovala Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave na svojej facebookovej stránke a zároveň tak prosí širokú verejnosť o pomoc.

Podľa našich informácií by malo ísť o chlapca, ktorý v minulý piatok utrpel rozsiahle zranenia po explózii v jednej z garáži v meste Trnava na Botanickej ulici. Následne bol intubovaní a na umelej pľúcnej ventilácii s popáleninami letecky prevezení do nemocnice v Košiciach.



Adam Ďurko, synovec Dr. Ďurkovej, ktorá pôsobí na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave, sa momentálne nachádza v nemocnici na klinike popálenín v Košiciach vo vážnom stave. Jeho rodina a blízki sú v náročnej situácii, pričom Adamovi môže pomôcť len odborná lekárska starostlivosť a dary krvi. Vzhľadom na jeho zdravotný stav je potrebná krvná skupina AB+ alebo AB-.

Každý, kto by chcel prispieť svojou vzácnou tekutinou na jeho záchranu, ju môže darovať v Národnej transfúznej stanici v Košiciach na Triede SNP. Krv sa však dá darovať z rôznych kútov Slovenska, je však potrebné adresovať ju na Adamovo meno a zmieniť košickú nemocnicu.