Pri Trnave deti sedávajú na koľajniciach. Podľa obyvateľov nepochopiteľná frajerina či dokonca nebezpečná hra?


Foto: Pri Trnave deti sedávajú na koľajniciach. Podľa obyvateľov nepochopiteľná frajerina či dokonca nebezpečná hra? Foto: FB/Trnava

Pohybovanie sa v blízkosti koľajníc bez účelu čakania na vlak je obzvlášť nebezpečné. Mnohokrát je počuť ako vlak počas svojej cesty trúbi, pričom v niektorých prípadoch ide skutočne o ľudí, ktorí sa pohybujú na trati. Neraz tak došlo k tragickej nehode.

Pri pohľade na fotografiu, ktorou Trnavčan chcel upozorniť rodičov detí, prebehne mnohým najhorší možný scenár. Deti, ktoré odfotil, totiž sedia na koľajniciach na frekventovanej vlakovej trati. Pri takomto „hraní sa“ môže skutočne dôjsť k veľkému nešťastiu.

„Pre rodičov detí, ktoré chodia na pump track. Porozprávajte sa so svojim deťmi, že sedieť na frekventovanej vlakovej trati nie je dobrý nápad,“ napísal v príspevku.

Mnoho ľudí, ktorí príspevok komentovali, nechápu chovanie takýchto detí. Podľa viacerých vlak na tomto úseku trúby pravidelne a neraz sa stalo, že tam došlo k nehode„My bývame pri štreke a občas počuť riadne trúbiť vlak. Dnes to bolo dlho v jednom tóne, hneď mi napadlo, že niekto je na trati. Nepochopiteľná „frajerina“,“ napísala Lucia. „Bývam tu od 1974 - nikdy tu rušňovodiči toľko netrúbili - a očividne sedia na koľajniciach do poslednej chvíle - akoby to bola hra,“ komentovala Ľudmila.

A hoci mnohí podľa komentáru nad fotografiou iba krútili hlavami a nechápali, čo im ide hlavou keď sa rozhodnú sadnúť si na koľaje, jeden z komentujúcich z toho až také veľké haló nerobil. „Sa nezbláznite z toho. Sedával som tam takto každý druhý deň a som tu. Netvrdím že je to najsprávnejšie, ale nekolabujte tu. Dúfam, že chodíte na prechádzky v prilbách, ak náhodou zakopnete,“ napísal Roman.