Úspech študentov na Medzinárodnej olympiáde. Igor Dobšovič z Gymnázia Jána Hollého doniesol bronz


Igor Dobšovič z Gymnázia Jána Hollého doniesol bronz z Medzinárodnej súťaže

Foto: Úspech študentov na Medzinárodnej olympiáde. Igor Dobšovič z Gymnázia Jána Hollého doniesol bronz Foto: Národný inštitút vzdelávania a mládeže

Nový školský rok sa začína a študenti opäť zasadajú do školských lavíc. Pre niektorých bol uplynulý čas prázdnin obdobím oddychu a dovoleniek, zatiaľ čo iní tento čas využili na prácu a osobný rozvoj. Medzi tých, ktorí nezaháľali, patrí aj Igor Dobšovič, študent Gymnázia Jána Hollého v Trnave, ktorý sa počas letných prázdnin intenzívne pripravoval na Medzinárodnú geografickú olympiádu v Írsku.

Výsledky tejto intenzívnej spolupráce nenechali na seba dlho čakať. Igor postupne uspel na školskom, krajskom aj celoslovenskom kole geografickej olympiády. Jeho úspech však pokračoval aj ďalej, keď na celosvetovom kole v konkurencii 183 študentov zo 46 krajín vybojoval tretie miesto ako jednotlivec. Igor pred celosvetovým kolom absolvoval aj sústredenie, kde ho pripravovali na rôzne úlohy, ktoré ho mohli čakať.

O úspechu Igora Dobšoviča informoval Národný inštitút vzdelávania a mládeže - Neformálne vzdelávanie. Slovenský tím, ktorého bol Igor súčasťou, obsadil v celkovom poradí ôsme miesto, čo je doposiaľ najvyššie umiestnenie slovenských študentov na tejto súťaži.

Okrem toho si Slováci odniesli aj ocenenie za najlepší tematický poster. Na olympiáde individuálne pre Slovensko získali zlaté medaily Jozef Bachniček zo Školy pre mimoriadne nadané deti z Bratislavy a Tomáš Semanič, Gymnázium Poštová 9, z Košíc.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj