×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Trnavčana pobúrili vlajky Hlinkovej gardy na Divadle Jána Palárika


Foto: Trnavčana pobúrili vlajky Hlinkovej gardy na Divadle Jána Palárika Foto: FB/Trnava

Divadlo Jána Palárika bolo už viackrát predmetom diskusií mnohých Trnavčanov. To sa po dlhšom čase opäť opakuje, pričom tentokrát sú za diskusiou vlajky, ktoré sa nachádzajú na budove divadla. Na ne upozornil prostredníctvom príspevku na facebookovej skupine obyvateľ mesta, ktorého zjavne rozhorčili.

Názor si urobte sami,“ napísal v príspevku, v ktorom pridal aj fotografiu budovy divadla, na ktorej sú štyri vlajky s krížom.

A hoci neznámy užívateľ zrejme očakával negatívne reakcie na adresu divadla, opak bol pravdou. Mnoho ľudí pod príspevok napísalo, z akého dôvodu sa vlajky na budove nachádzajú a čo symbolizujú„Išlo o historickú udalosť, ktorá bola riadne nahlásená mestu, ako aj vedeniu mesta. Ale samozrejme, vždy sa nájdu ľudia, ktorých sa to extrémne dotkne a to najmä tých, ktorí nepoznajú svoju históriu a nevedia súvislosti,“ napísal Lukáš.

„Aby som to uviedol na správnu stranu. Dnes je deň, kedy odchádzala Trnavská posádka do povstania. Každý rok je spomienka na tento deň. V múzeu je vystavená Poľná kuchyňa, vojenská technika, zbrane a podobne. Vzhľadom na to pobehujú po meste herci v uniformách Hlinkovej gardy, Hlinková mládež, Ruský vojaci a jednotky SS. Je to scénické stvárnenie toho dňa,“ komentoval príspevok Tomáš.

Minulý týždeň si týmto spôsobom mesto Trnava pripomenulo 80. výročie Slovenského národného povstania.

Prečítajte si viac: