×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Novému „záchytnému“ parkovisku pri Mobelixe je koniec. Pred parkoviskom sú umiestnené zábrany, ľudia dostali aj pokuty


Foto: Novému „záchytnému“ parkovisku pri Mobelixe je koniec. Pred parkoviskom sú umiestnené zábrany, ľudia dostali aj pokuty Foto: FB/Trnava moje mesto

Pred pár týždňami sme informovali o parkovisku pri Tescu Extra na Veternej ulici v Trnave, ktoré na základe sťažností zákazníkov vybudovalo pred parkoviskom rampy. Vďaka ním tak pred Tescom parkuje oveľa menej áut a zákazníci majú kde zaparkovať, čo bol predtým problém.

Ľudia, ktorí zvykli parkovať na tomto parkovisku celodenne a zdarma si po zavedený novej parkovacej politiky pred Tescom našli druhé parkovisko, kde začali vo veľkom parkovať. Išlo o parkovisko pred obchodom Mobelix. Z neho si po zistení, ako po novom funguje parkovisko pri Tescu, spravili náhradné záchytné parkovisko.


Ani toto však dlho nevydržalo. Mobelix na tento problém zareagoval a pred parkovisko umiestnil dočasné oplotenie s informáciou, že parkovisko slúži pre zákazníkov obchodu. Okrem toho si viacerí šoféri našli aj pokuty za stieračmi.


A tak ako reagovali ľudia na zavedenie rámp na parkovisku pri Tescu Extra, reagujú aj na zavedenie dočasného oplotenia pri Mobelixe. „Veď to je normálne asi všade, idem z práce v Trnave, nebývam v Trnave, chcem nakúpiť, kde mám parkovať? Keď nebudem mať kde zaparkovať nenakúpim pôjdem tam, kde môžem zaparkovať a nakúpiť, či je to nepochopiteľné?“ napísala Andrea.


Mnoho ľudí pritom chápe reakciu Mobelixu na ľudí, ktorí tam parkujú a nie sú zákazníkmi obchodu. Je tak podľa nich iba otázka času, kedy sa aj tu zavedie rampa či iný spôsobom regulovaného parkovania. „Dnes som tam bola ráno, nebolo kde zaparkovať. Ani sa nečudujem Mobelixu,“ uviedla Frederika. „To sa dalo čakať, že tam začnú parkovať tí čo ich vyhnali od Tesca a je len otázka času, kedy aj tam dajú závory,“ napísala Janka. „Dobre urobili. Bývaš tam? Nie? Tak tam nemáš čo parkovať. Kvôli takýmto ľuďom nemá človek kde zaparkovať keď ide na nákup. To isté by mali zaviesť aj u nás,“ komentoval Mirek.

Prečítajte si viac: