FOTO: Návrh rekonštrukcie a dostavby ZŠ Atómová napreduje. Architekti sľubujú školu budúcnosti


Projekt sa zameriava na obnovu vnútorných aj vonkajších priestorov

FOTO: Návrh rekonštrukcie a dostavby ZŠ Atómová napreduje. Architekti sľubujú školu budúcnosti
Galéria: 6 fotiek
Foto: FB/Bruno Hantabali

 

 


 

 

Mesto Trnava tento rok úspešne ukončilo verejné obstarávanie na projektanta pre komplexnú obnovu a modernizáciu školského areálu Základnej školy na Atómovej ulici. Víťazom sa stala architektonická spoločnosť PlayArchitects z Bratislavy.

Projekt sa zameriava nielen na obnovu vnútorných priestorov, ale aj na revitalizáciu vonkajších plôch, vrátane oplotenia areálu, tenisových kurtov a technickej infraštruktúry. Keďže škola sa nachádza v sídliskovom vnútrobloku, bude potrebné riešiť zvýšenie jej kapacity prostredníctvom prístavby alebo nadstavby.

„Naším cieľom bolo priniesť revolúciu v školskom prostredí. V ZŠ Atómová sme vytvorili moderné klastrové dispozície, exteriérové triedy, a venovali sme veľkú pozornosť spoločným priestorom a mimotriednym aktivitám. Takto si predstavujeme rekonštrukciu škôl budúcnosti,“ uvádza architekt Branislav Hantabal.

Architektonický návrh obsahuje dispozičné klastre, ktoré podporujú súčasné pedagogické prístupy a výučbové metódy, zohľadňujúce najnovšie trendy v základnom vzdelávaní. Flexibilné a modulárne učebne umožnia prispôsobenie prostredia potrebám žiakov a priebehu vyučovania.

Projekt zahŕňa aj ekologický park, ktorý ponúkne zelené plochy a vonkajšie učebne na podporu environmentálneho povedomia a zdravého životného štýlu žiakov. Park významne prispeje k estetike a funkčnosti celého školského areálu.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj