Ste milovník jabĺk? Pozrite si, kde v Trnavskom kraji už prebiehajú samozbery a aké sú ceny


V jablkových sadoch začala sezóna samozberov. Kde si ich možno nazbierať?

Foto: Ste milovník jabĺk? Pozrite si, kde v Trnavskom kraji už prebiehajú samozbery a aké sú ceny Foto: Plantex

Či už si zvyknete robiť jablkový džem, rôzne koláče, detskú výživu alebo si z nich radi robíte sušené jablká, sezóna zberu jabĺk je tu. V jablkových sadoch už začala sezóna samozberov, ktoré vám umožnia výrazne ušetriť. Niektoré miesta ponúkajú množstvo rôznych odrôd, z ktorých si môžete vybrať aj na prípravu napríklad domáceho jablčného octu.

Nazbierať si ich môžete na Ovocnom sade Veselé pri Piešťanoch, kde rastú jablká z odrody Gala Schnico Red. Cena za jablká je 1,50€/kg, pričom je možné platiť v hotovosti aj kartou. Otváracia doba samozberu je v pondelok až piatok od 7:30 do 17:00 hod. a v sobotu a nedeľu od 7:30 do 15:00 hod. Ako však informujú na svojej webovej stránke, do nedele 8. septembra majú z dôvodu malého záujmu ľudí o zber jabĺk zatvorené. Aktuálne informácie o možnom zbere jabĺk nájdete na ich webovej stránke.

Ďalšou možnosťou, kde si v rámci Trnavského kraja ísť nazbierať jablká je samozber Mostová, v okrese Galanta, kde si môžete nazbierať jablká z odrody Gala, Golden Delicius, Braenburn, Fuji a Topaz. Cena za jablká je 1€/kg. Otváracia doba samozberu je každý deň v čase od 8:00-15:00 hod. Aktuálne informácie o samozbere nájdete na ich facebookovej stránke.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj