×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Výrobca ikonických Horaliek mení majiteľa. Podnikateľ Jakubec ho predáva írskej spoločnosti


Foto: Výrobca ikonických Horaliek mení majiteľa. Podnikateľ Jakubec ho predáva írskej spoločnosti Foto: I.D.C. Holding, ochutnaj.praveslovenske.sk

Po viac než 30 rokoch od privatizácie prechádza najväčší slovenský výrobca Horaliek, I.D.C. Holding, a.s., do rúk nového majiteľa. Začiatkom augusta podpísal Pavol Jakubec, súčasný a jediný vlastník spoločnosti, zmluvu o predaji 100 % akcií svojej firmy spoločnosti Valeo Foods Group, ktorá patrí globálnemu investičnému gigantu Bain Capital, uvádza spoločnosť.

Spoločnosť Valeo Foods Group patrí medzi najrýchlejšie rastúce potravinárske skupiny v Európe a je významným výrobcom a dodávateľom kvalitných sladkostí, snackov a občerstvenia. S tržbami presahujúcimi 1,5 miliardy eur má Valeo Foods vo svojom portfóliu viac než 80 značiek, vrátane Rowse Honey, Kettle, Balconi a Jacob’s, ktoré si vychutnávajú zákazníci v 106 krajinách sveta.

 

 

 

 

Prevzatím tradičných značiek, výrobných kapacít a stredoeurópskej distribučnej siete I.D.C. Holdingu sa Valeo Foods snaží posilniť svoju pozíciu na dynamicky rastúcom východoeurópskom trhu a rozšíriť segment sladkostí vo svojom portfóliu. I.D.C. Holding sa tak stane kľúčovým pilierom jej pôsobenia v tomto regióne. Ďalší rast spoločnosti podporujú aj bohaté skúsenosti Bain Capital a Valeo Foods Group s medzinárodnými akvizíciami a následným úspešným rozvojom spoločností.

Slovenský výrobca, ktorý vyrába sladkosti pod známymi značkami ako Sedita, Figaro, Verbena a ďalšie, si dlhodobo udržiava silnú pozíciu v predaji na Slovensku a v okolitých štátoch. Tradičné produkty ako Horalky, Mila, Kávenky a Lina sú dlhodobo lídrami na trhu oblátok nielen na Slovensku, ale aj v Česku, Poľsku a Maďarsku. Výrobky nájdete v obchodoch takmer na všetkých kontinentoch. Názov Horalky sa v našich končinách stal synonymom pre tento typ výrobkov a symbolom pre celé generácie spotrebiteľov. Ročne sa vyrába približne 250 miliónov kusov Horaliek.

 


 

 

 

I.D.C. Holding sústreďuje svoju výrobu predovšetkým v závode v Seredi, kde v posledných rokoch investoval takmer 100 miliónov eur do modernizácie výrobných procesov. S ročnou produkciou 35 000 ton si firma udržiava silnú pozíciu medzi najvýznamnejšími hráčmi v strednej Európe.

 

 

 

 

Prečítajte si viac: