Trnavčanka svojvoľne umiestnila na sídlisku tabuľu zákaz venčenia. Vytrhnúť a vyhodiť, píšu nahnevaní obyvatelia


V Trnave sa objavila tabula so zákazom venčenia psov. Čo na to obyvatelia?

Foto: Trnavčanka svojvoľne umiestnila na sídlisku tabuľu zákaz venčenia. Vytrhnúť a vyhodiť, píšu nahnevaní obyvatelia Foto: FB/Trnava

Zákaz vstupu so psom je v niektorých častiach Trnavy platný od 1. augusta 2024. Úplný zákaz vstupu so psom platí do Parčíku Bela IV. a do Univerzitného parčíku. So psom na vôdzke je možné sa pohybovať v Ružovom parku či v parčíku na Námestí SNP, aj to iba po chodníkoch. V Trnave sa však rozmohla informácia o obyvateľke mesta, ktorá v blízkosti svojho bydliska svojvoľne umiestnila tabule o zákaze venčenia psov mimo vyhradenej zóny.

Na túto situáciu upozornila anonymná užívateľka na facebookovej skupine Trnavy, podľa ktorej má ísť o občianku, ktorá verejne prezentuje na Saleziánskej ulici, že neznáša psov. „Pani si myslí, že psov je možné venčiť v parkoch pre psov, ktoré v TT ani nie sú. Taktiež, kto býva v okolí týchto bytoviek, dávajte si pozor, minule sa tu už otrávil jeden pes. Taktiež podotýkam, že psičkári si po svojich psoch upratujú,“ napísala v príspevku, ktorým chcela zároveň zistiť, kde môže situáciu nahlásiť.

FB/Trnava

Viacerí ľudia sa zhodli na rýchlom riešení - tabulu jednoducho vytrhnúť a vyhodiť„Keď to nie je nariadené mestom, tak ich treba vytrhnúť a hotovo. Kto nemá rád zvieratá nemá rád ani ľudí,“ napísal Marcel. „Mala by tu mať zákaz skôr tá pani a malo by jej prísť odporúčanie, aby sa odsťahovala čo najďalej z tohto mesta! Dopriala by som jej stretnúť samu seba!“ komentovala Eva.


Niektorí prisudzovali jej chovanie nepríjemnej skúsenosti so psami, kvôli čomu sa rozhodla umiestniť tabule na tejto ulici. „Pani má asi zlú skúsenosť, všade sa nájdu ľudia čo nedodržujú pravidlá. Niekto neuprace po psíkovi a potom majú ľudia averziu, ale psík za to nemôže, všetko je to o ľuďoch,“ uviedol užívateľ Milde.


Článok budeme aktualizovať o stanovisko mesta a mestskej polície.

Kam ísť v Trnave vyvenčiť psíka?

V Trnave sa nachádza až 14 psích výbehov po celej Trnave. Mapa týchto výbehov je rozdelená na päť častí, pričom v každej je hneď niekoľko výbehov. Prvé tri výbehy sa nachádzajú na ulici Hlboká a Hospodárska I a II.

Mesto Trnava

Ďalej nasleduje výbeh na ulici G. Dusíka - J. Bottu a na ulici L. van Beethovena. Jeden výbeh sa nachádza aj v Trnave časti Juh na Zelenečskej ulici - ulica gen. Goliána. Ďalšie štyri výbehy sa nachádzajú na uliciach Spartakovská, Hlboká, Bučianka, Tehelná a jeden izolačný zelený pás sa nachádza aj za OD Kaufland.

Posledné štyri výbehy sa nachádzajú na ulici Špačinská, Bučianska, Veterná a Murgašová.