×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Zmeňte svoje dopravné návyky! Počas Európskeho týždňa mobility sa v Seredi niektorými úsekmi autom nedostanete


Foto: Zmeňte svoje dopravné návyky! Počas Európskeho týždňa mobility sa v Seredi niektorými úsekmi autom nedostanete Foto: Ilustračné/Pixabay.com

Mesto Sereď sa spoločne so Základnou školou Jána Amosa Komenského zapoja do Európskeho týždňa mobility, ktorý sa uskutoční od 16. do 20. septembra. Koná sa v spolupráci s Ministerstvom životného prostredia Slovenskej republiky, v rámci projektu Populair, Občianskym združením Mám rád cyklistiku a Mestskou políciou Sereď. Cieľom je podporiť udržateľnú mobilitu a zlepšiť povedomie o alternatívnych formách dopravy.

Európsky týždeň mobility je prestížna kampaň Európskej komisie, ktorá sa koná každoročne v septembri a zameriava sa na podporu ekologických foriem dopravy. Mesto Sereď sa aj tento rok zapojí a spolu so svojimi obyvateľmi bude môcť zhodnotiť dopravné návyky a hľadať efektívnejšie a ekologickejšie spôsoby, ako sa presúvať - či už do práce, školy alebo za voľnočasovými aktivitami. 

Výrazným prvkom kampane je podpora cyklistickej dopravy. Každým rokom sa v rámci súťaže Do práce na bicykli zapája viac a viac cyklistov, čo dokazuje rastúci záujem o zdravší a ekologickejší spôsob dopravy. Týmto spôsobom sa mesto snaží motivovať obyvateľov k tomu, aby uvažovali o alternatívach k motorovej doprave, ktoré sú nielen priateľskejšie k životnému prostrediu, ale aj zdravšie. 

Európsky deň mobility v Seredi však ovplyvní aj tých, ktorí sa zapojiť neplánujú. Počas tohto obdobia bude totiž uzavretá ulica Komenského pre motorové vozidlá, informuje mestská políciaPre dopravu bude neprístupná každý deň od 16. do 20. septembra v čase od 6:00 hod. do 15:00 hod. Miestni obyvatelia a vodiči by si mali na túto zmenu pripraviť a plánovať svoje cesty vopred, aby sa vyhli komplikáciám. 

Zdroj: Facebook/Mestská polícia Sereď


Prečítajte si viac: