×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Trnavský jarmok kvôli dažďu ruší niektoré podujatia. Na čo sa však môžete stále tešiť?


Foto: Trnavský jarmok kvôli dažďu ruší niektoré podujatia. Na čo sa však môžete stále tešiť? Foto: Zaži v Trnave

Už tento víkend sa bude v Trnave konať tradičný trnavský jarmok, počas ktorého sa mal uskutočniť aj bohatý program. Na Slovensko však po horúcich dňoch dorazil rozsiahly dážď a podľa predpovede SHMÚ bude intenzívne pršať aj počas celého trvania jarmoku. Napriek tomu, že sa na túto najstaršiu trnavskú udalosť mnohí tešia a prípravy prebiehali niekoľko mesiacov, organizátori sa po dôkladnom zvážení všetkých okolností a s ohľadom na bezpečnosť rozhodli zrušiť niektoré zóny.

 

 

 

 

 

 

 

Podujatia Stredovek pod hradbami a Rozprávkový svet medzi ružami sa tento rok kvôli nepriaznivému počasiu na jarmoku neuskutočnia. Rytieri by počas silného dažďa mohli zhrdzavieť, výzdoba by sa poškodila a stanové mestečko by sa ocitlo pod vodou.

 

 

 

 

Koncerty v rámci Ľudovej veselice, ktoré boli plánované na pódiu na Námestí SNP, sa taktiež neuskutočnia. K pochúťkam ako husacinka, trdelník či burčiak však bude znieť ľudová hudba z reproduktorov, takže o pravú jarmočnú atmosféru neprídeme.

Kolotoče ani remeselníci sa nerušia

 

 

 

 

Aj keď sa program jarmoku upravil, život v meste neutíchne. Na Hlavnej, Paulínskej, Dolnopotočnej, Dolných bašiach a Trojičnom námestí budú rozložené stánky remeselníkov. Návštevníci tu nájdu košíky na huby, dosky na krájanie, rôzne drobnosti ako zátky na fľaše, zvončeky, papuče z ovčieho rúna, husacie pierka na potieranie plechov či rozličné dekorácie vrátane náramkov, náhrdelníkov a kožených peňaženiek alebo opaskov.

Zaži v Trnave

 


 

 

 

 

Gastrozóny budú otvorené v plnom rozsahu a v sobotu sa z radničného balkóna budú v pravidelných intervaloch ozývať tóny trubačov.

 

 

 

 

Včelársky festival v Kreatívnom centre Trnava sa taktiež uskutoční. Bude čiastočne krytý strešnou konštrukciou a návštevníci tu nájdu medy od miestnych včelárov – z lúk, lesov, agátu, pastované či s orieškami – a tiež ďalšie produkty ako propolis, vosk či materskú kašičku. Súčasťou programu budú aj workshopy pre deti aj dospelých.

Zostávajú aj koncerty

 

 

 

 

Ak vietor nebude príliš silný, koncerty na Trojičnom námestí sa budú konať podľa plánu. V piatok sa na hlavnom pódiu predstavia Kmeťoband a Polemic, v sobotu vystúpi Zuzana Smatanová a kapela Slniečko, a v nedeľu jarmok uzavrú obľúbený Bukasový masív a Allan Mikušek.

 

 

 

 

Podujatie Rozlúčka s letom, na ktorom mali v piatok 13. septembra v amfiteátri vystúpiť Richard Müller a Korben Dallas, sa ruší. Hoci by skladba Milovanie v daždi medzi kvapkami mohla znieť epicky, kvôli nepriaznivému počasiu sa organizátori rozhodli koncert zrušiť.

Zaži v Trnave

Vstupné bude ľuďom vrátené cez sieť Ticketportal (odkaz na vrátenie vstupného bude dostupný od utorka 10. septembra) alebo priamo v Mestskej veži, podľa toho, kde ste si zakúpili lístky. Dobrou správou však je, že Richard Müller potvrdil svoj koncert v Trnave na 12. septembra 2025.

Prečítajte si viac: