Na zrušený trnavský jarmok reagujú domáci. Niektorých to hnevá, iní to chápu. Nemohlo sa to preložiť?, pýtajú sa ďalší


Na zrušený jarmok v Trnave reagujú obyvatelia mesta

Foto: Na zrušený trnavský jarmok reagujú domáci. Niektorých to hnevá, iní to chápu. Nemohlo sa to preložiť?, pýtajú sa ďalší Foto: Mesto Trnava

Tradičný trnavský jarmok 2024 je pre nepriaznivé počasie zrušený. V stredu 11. septembra o tom informovalo mesto. Organizátori aj naďalej pozorne sledovali vývoj situácie. Napriek tomu, že v utorok a stredu sa nad Trnavou ukázalo slnko, odborné predpovede zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) zostali neúprosné: víkend bude chladný, daždivý a veterný. Z tohto dôvodu sa organizátori rozhodli úplne zrušiť Tradičný trnavský jarmok. Tým padla aj posledná nádej na skrátenú verziu podujatia, ktorá mala zahŕňať stánky, remeselníkov a koncerty na Trojičnom námestí.


Táto informácia sa rozšírila rýchlosťou blesku a rovnako tak rýchlo na ňu reagujú aj ľudia. Mnoho ľudí sa pritom búri a táto informácia ich vôbec nepotešila. Sranda je, že tu sa to ide rušiť kvôli bezpečnosti a keď bola Pohoda a pomaly bola víchrica, všetko možné, sa nič nerušilo až potom. Iný kraj iný mrav či ako to bolo?“ napísal Radoslav.


Mesto Trnava

„Som Trnafčanka z pernikárskej rodiny, od malička odchovaná aj v stánku, ale NIKDY!!! sa jarmok kvôli zlému počasiu nerušil! Jarmok nie je o kšefte, ale na výročie vysviacky kostola, v podstate Trnavské hody! Hoci má zrušenie veľmi prekvapilo, ale neprekvapuje ma fakt, že všetko na tomto svete je už naruby!“ komentovala Daniela.

Mnohí sú tiež toho názoru, že sa jarmok mohol preložiť na iný víkend, kedy nehlásia nepriaznivé počasie. „Nebolo by to lepšie preložiť o týždeň ako bol aj teraz?“ pýta sa Miko. „Podľa mňa úplne zbytočné. Pamätám si veľa jarmokov v Trnave čo aj pršalo a aj vietor fúkal a nič sa nerušilo, celé zle. Tak by som hľadal riešenie kam by som to presunul a nie hneď to rušil,“ uviedol Matúš.



A hoci sa finálny verdikt mesta nepáčil viacerým ľuďom, našli sa aj takí, ktorí toto rozhodnutie plne chápu. „Aj by som sa čudoval keby bol. Však hrozné neznesiteľné počasie sa k nám valí,“ napísal Michal. „Za posledné roky jedno rozumne rozhodnutie,“ komentovala Simonne. „Súhlasím s rozhodnutím mesta. Kto má pocit, že je to hlúposť, nech sa ide prechádzať po parku sám,“ uviedla Jana.

 

 

 

 

Tradičný trnavský jarmok sa každoročne uskutočňuje v prvej polovici septembra, s výnimkou rokov 2020 a 2021, kedy sa pre vtedajšie protipandemické opatrenia konali len vybrané jarmočné aktivity.

„Polovička ľudí, ktorí tu komentujú a nadávajú pri tom ani na jarmok nepáchne, ak bude liať a fúkať vietor, ale rypnúť si musia,“ komentovala Erika. „Vyplakávate tu ale keby potom ozaj nejaký stan vykotí a niekoho zabije, tak by ste tu ZAS vyplakávali, že čo to nezrušili či nepozerajú predpoveď. Slováci robíte aj niečo iné než vyplakávanie?!“ napísala Veronika.

„Ľudia, Vám nič nie je dobré. Takto by na jarmok nikto neprišiel a stánky by nič nezarobili. V tomto prípade dostanú aspoň naspäť peniaze. Chcem vidieť tých, čo sa tu pohoršujú, jak s deťmi chodia po kolotočoch a jedia tu drahú cigánsku mastnú, na ktorú aj tak nadávate rok čo rok. Jarmoky sú aj inde, a svet sa nezrúti,“ uviedla Veronika.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj