×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

V Piešťanoch sa začal filmový festival Cinematik. Pre ľudí je pripravený bohatý program a stovka výnimočných filmov


Foto: V Piešťanoch sa začal filmový festival Cinematik. Pre ľudí je pripravený bohatý program a stovka výnimočných filmov Foto: FB/Filmový festival Cinematik Piešťany

 

Medzinárodný filmový festival Cinematik už otvoril v Piešťanoch brány svojho 19. ročníka. Počas šiestich festivalových dní budú mať jeho návštevníci a návštevníčky príležitosť vidieť bezmála stovku výnimočných hraných, dokumentárnych aj animovaných filmov od domácich aj zahraničných tvorcov. Organizátori festivalu dávajú do pozornosti symbolickú devätnástku headlinerov, ktorých by si nemal žiaden fanúšik kvalitných filmov nechať ujsť.

Devätnásty ročník MFF Cinematik otvorila v slovenskej premiére novinka režisérky Ivety Grófovej s názvom Ema a smrtihlav. Výpravná dráma z čias arizácie a prenasledovania menšín počas vojnového slovenského štátu, je filmovou adaptáciou rovnomenného románu Petra Krištúfka.



Devätnásty ročník Medzinárodného filmového festivalu Cinematik prinesie takmer stovku jedinečných filmových zážitkov v súťažných aj nesúťažných sekciách, ale tiež množstvo sprievodných podujatí, workshopov a stretnutí so zaujímavými hosťami z prostredia domácej aj zahraničnej kinematografie.

Festival bude prebiehať až do 15. septembra, takže máte ešte dostatok času vychutnať si jeho pestrý program, ktorý zahŕňa rôzne kultúrne, umelecké a zábavné podujatia pre všetky vekové kategórie. Program sa pritom koná na viacerých miestach medzi ktoré patrí Dom umenia, Kultúrno-spoločenské centrum a kino Fontána, Kino Klub, Kinematograf, Kino Kúpele, Cinematik Lounge, Elektrárňa a bývalá fabrika na cukrovinky, Tesla a škola Arta. Celý program nájdete tu.

 

 

Prečítajte si viac: