×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Vodička v Hlohovci pri cúvaní trikrát narazila do auta. Z miesta nehody odišla, svedok hľadá majiteľa auta


Foto: Vodička v Hlohovci pri cúvaní trikrát narazila do auta. Z miesta nehody odišla, svedok hľadá majiteľa auta Foto: FB/Fraštačani

Nabúrané či poškodené auto je nepríjemná záležitosť, ktorú ľudia mnohokrát riešia. Pokiaľ je však vinník známy alebo sa prizná, je to tá lepšie varianta. Ak však z miesta nehody odíde, poškodený sa dostáva do nepríjemnej pozície.

Na podobnú situáciu upozornil aj Hlohovčan Michal, ktorý bol svedkom nehody, pri ktorej mala vodička poškodiť zaparkované auto. „Bol som svedkom ako pani vo večerných hodinách medzi 20:50 - 21:10 hod. 3x pri cúvaní narazila do tohto auta. Miesto nehody je parkovisko oproti Nonstopu,“ napísal Michal a zároveň uviedol, že hoci pani oslovil, vôbec nekomunikovala, kúpila si niečo v nonstope a odišla preč.

A hoci sa toto podľa Hlohovčanov stáva v meste bežne, ľudia pod príspevkom iba krútia hlavou, či sa takýmto spôsobom riešia podobné situácie„To je v Hlohovci úplne normálne. Ja mám obe auta obúchané jak kontajner,“ napísal Lukas. „A to sa tak rieši, že sa z miesta činu zmizne?“ komentovala Milka.


Viacero ľudí tiež odkazovalo na fotografiu, na ktorej nebolo vidieť žiadnu škodu z dopravnej nehody. Michal, ktorý bol jej svedkom, však do skupiny pridal iba fotografiu auta, ktorým chcel pomôcť jeho majiteľovi. „Akú škodu spôsobila? Nič nie je vidieť,“ komentoval Vladimir.

Čo v prípade, ak vám niekto poškodí auto a neprizná sa?

Ak ste sa stali účastníkom škodovej udalosti, resp. dopravnej nehody, ktorú ste nespôsobili, škodu vám z povinného zmluvného poistenia (PZP) uhradí poisťovňa, v ktorej ho má vinník uzavreté. Realizuje sa náhrada škody z PZP vinníka. Ak je však vinník neznámy alebo z miesta udalosti utiekol, dostávate sa do celkom inej situácie. A to sa týka nielen nehôd v cestnej premávke, ale i na parkoviskách či poškodenia vozidla vandalizmom.

Ak máte uzavreté havarijné poistenie, z neho sa uhrádzajú aj škody, ktoré vám vznikli cudzím zavinením alebo neznámym vinníkom. Ak však havarijnú poistku nemáte a vinník nie je známy, uzavreté PZP vám nepomôže. Z toho sa totiž škody na vlastnom vozidle neuhrádzajú. Náhradu škody si teda nemáte od koho uplatniť a vozidlo si budete musieť dať opraviť na vlastné náklady, uvádza Super poistenie.

Prečítajte si viac: