ZSSK predpokladá pre zlé počasie meškania vlakov. Cestujúcim odporúča, aby sa na cestu poriadne pripravili


Cesty vlakom sa v najbližších dňoch môžu predĺžiť, varuje ZSSK

Foto: ZSSK predpokladá pre zlé počasie meškania vlakov. Cestujúcim odporúča, aby sa na cestu poriadne pripravili Foto: koláž; freepik.com/vecstock a ZSSK

Západné a stredné Slovensko potrápia v najbližších dňoch silné búrky, na ktoré upozornil aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). V súčasnosti vyhlásili v niektorých oblastiach výstrahy až 3. stupňa pred povodňami, ktoré môžu ovplyvniť aj dopravu.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) preto upozorňuje cestujúcich, že v nasledujúcich dňoch môže dôjsť k zdržaniu železničnej dopravy v dôsledku očakávaného nepriaznivého počasia. Dotknúť sa môže spojov ako na území Slovenska, tak aj v zahraničí.

„Na niektorých úsekoch tratí môžu extrémne zrážky a vietor spôsobiť poškodenie železničnej infraštruktúry, napríklad pádom stromov do koľajiska, strhnutím trakčného vedenia alebo podmytím tratí,“ ozrejmila v stanovisku.


Zamestnanci ZSSK sú kvôli mimoriadnej situácii v pohotovosti a budú rýchlo reagovať na vzniknuté situácie. Informovať budú prostredníctvom rôznych kanálov, napríklad na profiloch spoločnosti na sociálnych médiách alebo na webovom portáli ZSSK.

„Železničná spoločnosť má zároveň pre rôzne scenáre vypracovaný havarijný plán, ktorý umožňuje efektívne riešenie mimoriadnych situácií, ako sú technické poruchy, extrémne poveternostné podmienky alebo nepredvídateľné dopravné obmedzenia,“ vysvetlili.

Vlakový dopravca zároveň odporúča cestujúcim, aby sa na cestu dostatočne pripravili, najmä v prípade dlhších jázd. „Zásoby jedla, tekutín a liekov by mali byť zabezpečené aj pri kratších trasách, keďže môže dôjsť k neplánovaným zdržaniam,“ zhodnotila ZSSK.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj