×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Na Trnavu sa valí obrovská prietrž. Za tri dni napadne toľko vody akoby sa vyliala nádrž Sĺňava, spočítal Vašo


Foto: Na Trnavu sa valí obrovská prietrž. Za tri dni napadne toľko vody akoby sa vyliala nádrž Sĺňava, spočítal Vašo Foto: unsplash.com

Tento víkend sa mal v Trnave konať jarmok, ktorý sa však kvôli predpovedi nepriaznivého počasia zrušil. Táto informácia vzbudila u ľudí obrovský rozruch, pričom mnohí nechápali, prečo sa nepreložil alebo sa ruší už teraz, keď počasie nie je ešte také zlé.


Na tieto sťažnosti zareagoval aj Trnavčan Vašo, ktorý na facebookovej skupine uverejnil predpoveď SHMÚ, ktorá informuje o množstve napadanej vody počas najbližších dní. „Pre všetkých, čo sa čudujú, že je zrušený jarmok len toľko. Pokiaľ vyjde predpoveď SHMÚ, že padne 170 milimetrov na meter štvorcový, tak na kataster Trnavy napadne za 3 dni 12 miliónov kubíkov vody. To je akoby vypustili na mesto celú vodnú nádrž Sĺňava, tá má objem 12,1 milióna kubíkov,“ napísal v príspevku.



FB/Trnava

K predpovedi, ktorá tieto dni hrozí, reagovalo viacero ľudí, ktorí upozornili, že k dažďu sa môže pridať aj silný vietor. „A to ste tam nedali, že má byť aj silný náraz vetra,“ napísal Ivan. „Ešte si k tomu pridajte vietor,“ komentovala Ľudmila. „Ok. Má pršať nepretržite 3 dni v kuse, vietor na úrovni víchrice. Teplota jak vo februári. Zimné bundy. To akože fakt sa nájdu ľudia, ktorí by sa v tejto klemre išli prechádzať do mesta aby si dali cigánsku a kúpili drevenú varechu?“ napísal Robert.

A hoci sa niektorí ľudia sťažovali, že je jarmok zrušený úplne, mnohí toto rozhodnutie plne chápu. „Podľa mňa pre stánkarov je lepšie, že to komplet zrušili, lebo aspoň im vrátia poplatok za miesto, ktorý nie je malý. Keby nezrušili a oni by prerobili kvôli počasiu, nik by im za to miesto peniaze nevrátil a možno by niektorí nezarobili ani na to miesto,“ napísala Sylvia. „Ak toto vraví niekoľko ďalších serverov a inštitúcií, bola by hlúposť ísť hlavou proti múru a just si spraviť jarmok. Nikto nechce, aby sa čokoľvek stalo. Je mi veľmi ľúto, že to vyšlo akurát na tento víkend,“ uviedla Lubica.


Prečítajte si viac: