Trnavskí policajti odhalili detaily streľby na čerpacej stanici. Podarilo sa im obviniť dvoch mužov


Trnavskí policajti odhalili detaily streľby na čerpacej stanici

Foto: Trnavskí policajti odhalili detaily streľby na čerpacej stanici. Podarilo sa im obviniť dvoch mužov Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Kriminalisti intenzívne pracujú na prípade streľby v meste Trnava. Na základe získaných dôkazov, sa im podarilo obviniť dve osoby. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Viaceré osoby si mali v nedeľu večer po skončení filmového predstavenia navzájom vybavovať účty. Členovia jednej skupiny mali začať prenasledovať muža, ktorý mal potom vystreliť „varovný výstrel“ do vzduchu. Skupina v konaní však ďalej pokračovala a muž preto utiekol na blízku čerpaciu stanicu.


Tam ho mali dobehnúť a fyzicky napadnúť, pričom pri útoku muž druhýkrát vystrelil. Strela preletela až do interiéru čerpacej stanice, kde, našťastie, nikoho nezranila. Po výstrele mal mužovi jeden zo skupiny osôb zobrať zbraň. Po incidente všetci zúčastnení odišli na neznáme miesto.


Muž, ktorý vzal zbraň, sa neskôr sám prihlásil na polícii a priniesol ju so sebou. Vyšetrovaním sa policajtom podarilo zistiť, ako celý incident skutočne prebehol.

Polícia na základe získaných dôkazov jedného z mužov obvinila zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, za prečin výtržníctva, krádeže a nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Muž je stíhaný väzobne.

Taktiež sa podarilo stotožniť aj druhú osobu, ktorú vyšetrovateľ obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a prečinu výtržníctva. „V zmysle zákona môže za takýto skutok hroziť až 10-ročné väzenie. Na prípade naďalej intenzívne pracujeme,“ dodala polícia.


 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj