Dvíha sa hladina riek a padajú prvé stromy. Starostovia a primátori okresu Skalica mali stretnutie


Starostovia a primátori okresu Skalica mali stretnutie, počasie sa zhoršuje

Foto: Dvíha sa hladina riek a padajú prvé stromy. Starostovia a primátori okresu Skalica mali stretnutie Foto: Facebook/Zdenko Čambal - Holíč

Dnes prebehlo stretnutie Klubu starostov a primátorov okresu Skalica, na ktorom sa zúčastnilo 17 členov. Okrem stanoveného programu prerokovali predovšetkým meteorologické výstrahy. Informoval o tom primátor Holíča Zdenko Čambal na sociálnej sieti.

Takisto napísal, že situácia v Českej republike je zatiaľ výrazne horšia ako na Slovensku, ale štyri okresy Záhoria (Myjava, Skalica, Senica, Malacky) budú na tom najhoršie a už dnes sa nachádzajú vo výstrahe 3. stupňa.


Panika by bola zbytočná. Sme pripravení a pripravený je aj štát. Vážim si prácu dobrovoľných hasičských zborov, napríklad v samotnom Holíči mali dnes už 3 výjazdy. Zdvíha sa voda a padajú prvé stromy. Vietor však ešte len príde. Žiadame občanov o pokoj a rozvahu, túto situáciu určite zvládneme, dodal Čambal.


Hasiči mali rušnú noc

V súvislosti s nepriaznivou poveternostnou situáciou zasahovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí v Trnavskom kraji od 12. septembra 2024 (od 6:00 hod.) až do 13. septembra 2024 (do 6:00 hod.) celkom 9-krát.

Príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave zasahovali 2-krát a v Senici 2-krát. Členovia dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí Šoporňa, Cífer, Prietrž, Koválov, Vrbové zasahovali 1-krát.




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Trnavský kraj