×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO: Radošovce pod vodou. Zaplavilo najmenej 50 domov, niektorí ľudia sa hnevali na hasičov


Foto: VIDEO: Radošovce pod vodou. Zaplavilo najmenej 50 domov, niektorí ľudia sa hnevali na hasičov
Galéria: 18 fotiek
Foto: Facebook/Maria Masarova

V obci Radošovce, ktorá sa nachádza v okrese Skalica, v nedeľu zaplavilo najmenej 50 domov. Vodu odčerpávali desiatky členov dobrovoľného hasičského zboru (DHZ). Uviedol to portál noviny.sk. Intenzívne pršalo aj v susednej obci Koválovec, ktorá je najmenšou na Záhorí.

O situácii informoval aj DHZ Radošovce na sociálnej sieti. „V nedeľu ráno o 6:24 zasiahli našu obec povodne. Bol vyhlásený 3. stupeň povodňovej aktivity. Od rána naši členovia monitorovali a zabezpečovali obec pred povodňami. Bolo povolaných vyše 50 členov z hasičských zborov,“ priblížili hasiči.


Spolu s dobrovoľníkmi plnili vrecia s pieskom, ktoré boli k dispozícii pre občanov Radošoviec a Viesky. Voda rýchlo stúpala a boli zaplavené tri ulice. Po prekopaní potoka pomocou bagra hladina vody klesla, ustúpil dážď a členovia zborov mohli začať s odčerpávaním vody z domov a pivníc.


„Snažili sme sa pomôcť, ako sme mohli. Bohužiaľ, nemôžeme byť naraz všade a nedisponujeme takým množstvom techniky. Chápeme, že ste niektorí nahnevaní a boli opäť negatívne komentáre na hasičov, ale všetci občania boli upozornení aj starostkou pred povodňami, aby sa pripravili a zabezpečili svoje majetky,“ napísali hasiči v nedeľu večer na sociálnej sieti.

Väčšina dobrovoľných hasičov z obce mala takisto zaplavené pivnice a aj napriek tomu boli v uliciach a snažili sa pomáhať občanom. V prípade veľkej vody treba podľa DHZ počkať, kým voda klesne, aby mohli vykonať potrebné práce.


„Upozorňujeme občanov, že na pondelok je opäť hlásený 3. stupeň povodňovej aktivity. Ďakujeme všetkým zúčastneným hasičom zo susedných dedín a miest, že neváhali a prišli pomôcť do našej obce. Veľké poďakovanie patrí aj všetkým občanom, ktorí priniesli občerstvenie na hasičskú zbrojnicu pre všetkých zasahujúcich hasičov,“ dodali hasiči.



Prečítajte si viac: