×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: V Sobotišti dosiahla hladina rieky Vrbovčianka svoj vrchol. Hrozí jej pretečenie a strata kontroly nad prietokom


FOTO: V Sobotišti dosiahla hladina rieky Vrbovčianka svoj vrchol. Hrozí jej pretečenie a strata kontroly nad prietokom
Galéria: 8 fotiek
Foto: FB/Kunowský majer

Silné dažde, ktoré sužujú celé Slovensko už od minulého týždňa, spôsobili rozsiahle škody v mnohých regiónoch. Mestá a obce boli nútené zavádzať rôzne opatrenia na minimalizáciu škôd, ktoré by mohli spôsobiť povodne. Napriek snahám však záplavy zasiahli viacero lokalít a spôsobujú problémy v mnohých častiach krajiny.


Obrovské záplavy zasiahli aj v Sobotišti, kde kulminuje Vrbovčianka. Podľa informácií od vodohospodárov by mala začať klesať. Prítok je ale tak intenzívny, že sa očakáva, že bude pretekať voda z priehrady vrchom vane a teda jej prietok sa už nebude dať riadiť.

 


 

 

Záchranné zložky sa usilovne snažia predísť najhoršiemu scenáru a pracujú na zmiernení následkov povodní. Záplavy postihli viaceré obce, vrátane Smrdákov, Radošoviec, Jablonice, a ďalších miest, kde ľudia bojujú s následkami extrémnych zrážok.

O aktuálnej situácii informovala aj samotná obec. „Presvedčili sme sa o tom, že pôvodná predpoveď SHMÚ sa nakoniec bohužiaľ naplnila, hoci bola v piatok večer zmenená a vody malo byť dnes v koryte o meter menej. Ale ten rozdiel 1 m vody znamená hromadu práce, námahy, nervov, ale aj škody, o ktoré nikto nestojí. Zatiaľ len toľko: vďaka Bohu za to, že dnes nikto neprišiel o život, ani o strechu nad hlavou a vďaka všetkým, ktorí sa dnes zapojili do pomoci Sobotišti,“ uviedol starosta obce.



Prečítajte si viac: